23948sdkhjf

EU-millioner til grønt Aarhus-projekt

Aarhus Kommunes store energirenovering af kommunale bygninger, Aa+, får nu økonomisk støtte fra EU. Udgifterne til energirådgivning kan hermed reduceres med næsten 60 procent.
Aarhus Kommunes energirenoveringsprojekt Aa+, der investeres 450 millioner kroner i, modtager op til 17,7 millioner støtte-kroner fra EUs ELENA-program (European Local Energy Assistance).

Støtten betyder, at udgifterne til energirådgivning kan reduceres med næsten 60 procent, og er således en kærkommen håndsrækning til projektet.

- Energirenoveringerne af de mange kommunale bygninger er et meget vigtigt projekt, som vi fra kommunens side har afsat cirka 320 millioner kroner til. Jeg glæder mig over, at vi har fået økonomisk støtte til en væsentlig del af projektet, og at vi dermed får mulighed for at nedbringe nogle af omkostningerne, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Kristian Würtz.

I projektet Aa+ er man for øjeblikket ved at energirenovere en lang række daginstitutioner og flere skoler, og man er snart gennem energirenoveringerne af Marselisborghallen, administrationsbygningen Vejlby Centervej 52 og bostedet Møllegaarden. Samtidig er man i gang med at analysere kommende tiltag i en lang række andre kommunale bygninger.

Når projektet slutter i 2019 er cirka 1,3 millioner kommunale kvadratmeter energirenoveret, og på sigt opnås en CO2-reduktion på 30 procent i de kommunale bygninger.
Læs mere om: Aa+
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078