23948sdkhjf

Roskilde køber gadebelysning tilbage fra Dong

Roskilde Kommune bruger cirka 24 millioner kroner på at købe en del af gadebelysningen tilbage fra Dong og renoverer de gamle lysmaster og -armaturer.
Det skriver Dagbladet Roskilde Tidende.

Roskilde Kommune køber nu gadebelysningen i områderne Svogerslev, Vor Frue, Vindinge, Himmelev og Veddelev tilbage fra Dong for 4,2 millioner kroner.

Belysningen i kommunen blev eller solgt i 2009, da Seas/NVE købte Roskilde Elforsyning for 283 millioner kroner. Men kommunen vurderer altså, at prisen for at betale sig fra lys på gader og stræder ganske enkelte er for høj i forhold til selv at stå med opgaven.

Besparelser betaler købet
I forlængelse af købet investerer Roskilde kommune 20 millioner kroner i at udskifte de gamle lysmaster og -armaturer i området over de næste to år.

Renoveringen af gadebelysningen skal mere end halvere driftsomkostningerne. Investeringen i køb og renovering af gadebelysningen finansieres ved lån, der er tilbagebetalt over otte år. Besparelserne, som kommunen opnår efter købet, finansierer hermed tilbagebetalingen.

Fremadrettet er tilbagekøb af gadebelysningen i gamle Gundsø og gamle Ramsøs og efterfølgende genudbud ved en renovering også på tale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094