23948sdkhjf

72 millioner til bæredygtig byudvikling

Kommuner med byer over 30.000 indbyggere får nu mulighed for at søge midler til grønne projekter.
Som led i EU’s 2020-strategi er det besluttet, at minimum 5 pct. af alle regionalfondsmidler skal anvendes til integreret byudvikling. I Danmark svarer det til ca. 72 mio. kr. over de næste syv år.

Årsagen er, at op mod 80 pct. af Europas befolkning forventes at bo i byer i 2020, hvilket vil øge presset på byernes ressourcer. Det medfører nogle miljømæssige udfordringer, men i høj grad også et grønt vækstpotentiale for de kommuner, der i samarbejde med fx innovative virksomheder, forsyningsselskaber eller andre kan lave de bedste løsninger.

Midlerne i puljen til bæredygtig, grøn byudvikling kan søges til at udvikle og afprøve konkrete løsninger eller metoder inden for nogle bestemte temaer og efterfølgende formidling af resultaterne. Indsatsen sigter konkret mod at øge antallet af innovative små og mellemstore virksomheder og reducere energiforbruget i de pågældende byer. Derfor er det blandt andet et krav, at der skal deltage små og mellemstore virksomheder i nogle af projekterne.

Indstillingsudvalget, der ledes af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, mødes for første gang i begyndelsen af november. Her forventes det, at der bliver fastlagt et eller flere temaer for puljen, der herefter vil være udgangspunktet for første ansøgningsrunde.

Temaer og yderligere informationer om ansøgningsprocedurer- og frister vil blive offentliggjort på www.regionalt.dk og www.mbbl.dk i løbet af november 2014.

I indstillingsudvalget sidder repræsentanter for Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter, Miljøministeriet, Ministeriet for Klima-, Energi- og Bygninger, KL, repræsentanter for de regionale vækstfora, samt fagfolk med særlig viden om byer, der er indstillet af KL.

Erhvervsstyrelsen træffer beslutning om EU-medfinansiering fra Regionalfonden på baggrund af udvalgets indstillinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094