23948sdkhjf

Frygter for varmepumperne

Regeringen vil spare op mod 340 mio. kr. på det energipolitiske område. Det får både Dansk Energi og Dansk Fjernvarme til at frygte for den grønne omstilling og varmepumperne.
Avisen Information har fået indsigt i fortrolige, interne regeringspapirer, hvoraf det fremgår at regeringen forbereder at spare op mod 340 mio. kr. på det klima- og energi-politiske område. Det oplyser Dansk Energi.

Ifølge papirerne lægger regeringen op til at fjerne den særlige demonstrationsordning til varmepumper.

-Varmepumper er nøglen til udnyttelse af den megen vindmøllestrøm, som vi i dag er nødt til at eksportere. Det er måden, vi får stor værdi af vinden fremfor at eksportere til lavpris. Derfor er det et helt forkert skridt at tage. Det er ødelæggende for den grønne omstilling, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Han bakkes op af Dansk Energis adm. direktør Lars Aagaard, der siger at en fjernelse af ordningen for varmepumper vil forhale det brede politiske ønske om at den grønne strøm skal skabe værdi og bane vejen for et fossilt frit Danmark.

Koster jobs
Mange fjernvarmeselskaber står over for kæmpe investeringer i nyt materiel i de kommende år og noget af det der især skeles til er netop varmepumper.

Men regeringens planer skaber nu så stor usikkerhed omkring investeringerne, at mange fjernvarmeselskaber kan være tvunget til at udsætte eller helt at skrinlægge deres projekter.

-For samfundet er det en alvorlig bet. Dermed vil vi miste muligheden for at skabe vækst og job, siger Kim Mortensen.

Der kan være tale om op mod 6000 job på årsbasis alene her hjemme.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141