23948sdkhjf

NGF Nature Energy fordobler resultat i 1. halvår

NGF Nature Energy koncernen kan for første halvår 2015 notere sig et yderst tilfredsstillende resultat og en kundetilgang på 13 procent.
Resultatet for første halvår 2015 viser et overskud på 43 mio. kr. efter skat og er fordoblet i forhold til halv-årsresultatet 2014 på 21 mio. kr.

Det meget tilfredsstillende resultat skal ses i lyset af en generelt lavere omsætning på det danske naturgasmarked. Bl.a. har kraftvarmeværkerne aftaget færre mængder gas til elproduktion på grund af de faldende elpriser. For NGF Nature Energy kan det ses som et fald i nettoomsætningen til 514 mio. kr. i første halvår 2015 fra 589 mio. kr. for samme periode sidste år.

En væsentlig faktor for det øgede halvårsresultat er forretningens fokus på effektiv drift samt en indkøbspolitik, der aktivt er med til at minimere de forskellige risici ved naturgashandel. Hertil kommer, at NGF Nature Energy har haft godt styr på etableringsomkostningerne på de foreløbigt 4 moderne biogasanlæg, selskabet får startet op i år. På kundesiden kan NGF Nature Energy notere sig en tilgang på godt 13 procent i forhold til samme tidspunkt i fjor, og dermed fortsætter selskabet den positive udvikling, som blandt andet skyldes forsyningspligtbevillingen, der har gjort selskabet landsdækkende.

Administrerende direktør Ole Hvelplund siger i en kommentar til halvårets resultat:

- Første halvårs resultat viser med al tydelighed, at det arbejde, som vi satte i gang i 2014, bærer frugt. Vi fastholder vores fynske kunder og får flere og flere i det øvrige Danmark. Vi arbejder også mere og mere effektivt. Det gælder både i basisforretningen og i området for vedvarende energi, hvor vores nye biogasanlæg ét efter ét nu bidrager til Danmarks grønne omstilling.

Forventninger til 2015
Ledelsen i NGF Nature Energy forventer et positivt resultat for NGF Nature Energy koncernen i 2015 på 40-50 mio. kr. På baggrund af halvårsresultatet for 2015 siger bestyrelsesformand Jens Otto Dalhøj:

- Resultatet for første halvår af 2015 er yderst tilfredsstillende. Det er en væsentlig stigning i forhold til det forventede, og det viser, at koncernen magter at fastholde det lovede fokus på forretningens effektive drift samtidigt med, at den med stor styrke projekterer, bygger og idriftsætter biogasanlæg i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094