23948sdkhjf

Testanlæg skal skære toppen af el-spidserne

Nyt batterianlæg skal undersøge, hvordan udsving i elnettet bedst afbødes. Aftagerne til anlægget er både el- og energiselskaber samt virksomheder med et stort energiforbrug.
Teknologisk Institut opbygger nu batterianlæg, som skal udglatte produktionsspiderne i det danske elnet. Og med en meget store andel af vedvarende energi , og dermed kraftig variation i elproduktionen, vil man se på, hvordan det økonomisk og teknologisk bedst lader sig gøre. Det skriver ing.dk.

- Vi vil gerne kunne teste, hvad der giver den bedste samlede økonomi set i forhold til batteriernes levetid og elforbrug til f.eks. køling og opvarmning af batterierne. Men det er også vigtigt at se på forskellige batteriers degradering, og derfor vil det være muligt at udskifte batterierne med andre fabrikater, siger Johan Vium, konsulent hos Teknologisk Institut inden for transport og elektriske systemer, til mediet.

Systemet indeholder alle nødvendige hjælpesystemer, køle/varme, ventilation, brandslukning og sikkerhedsovervågning, og er i udgangspunktet opbygget med lithium-batterier. Et dataindsamlingssystem skal undersøge driftsøkonomien i forhold til fremtidige fuldskala-anlæg.

Aftagerne til et sådan batterianlæg er dels el- og energiselskaber, dels virksomheder med et stort energiforbrug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187