23948sdkhjf

Danfoss sælger mere men tjener mindre

Omsætningen er vokset med 12 procent i årets første ni måneder. Driftsresultatet derimod er 5 procent mindre.
Fortsat tilfredsstillende, lyder dommen fra Danfoss-koncernen over de økonomiske resultater i de første tre kvartaler af 2015. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danfoss-koncernen.

Industri koncernens omsætning voksede med 12 procent og var 28,7 mia. kr. mod 25,7 mia. kr. samme periode i 2014. I samme periode gik driftsoverskuddet 6 procent tilbage til 3,2 mia. kr. fra 3,4 mia. kr.

- Vi leverer fortsat gode økonomiske resultater, og tager man højde for de forholdsvis svære forretningsbetingelser på nogle af vores markeder, var tredje kvartal tilfredsstillende, udtaler administrerende direktør Niels B. Christiansen.

Vækst vi opkøb
Danfoss har senest køb to selskaber, den tyrkiske producent af fjernvarme-units og varmemålere DAF Energy og den hollandske softwarevirksomhed Advitronic Engineering. Ligeledes indledte Danfoss i september et partnerskab med det amerikanske softwarefirma LineStream Technologies, der fremstiller software-kontrollerede løsninger til automationsektoren.

- Et kerneelement i vores strategi er at sætte fart på profitabel vækst via opkøb, og vi fortsætter med at udnytte vores stærke økonomiske fundament til at styrke Danfoss ved at købe innovative teknologier og virksomheder, så vi dermed positionerer vores forretningsegmenter til at matche globale markedtrends, siger Niels B. Christiansen.

I kølvandet på kvartalsregnskabet bekræfter Danfoss forventningerne til hele 2015. Nettosalget, inklusiv betydningen af opkøbet af Vacon, ventes at vokse med 9-14 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156