23948sdkhjf

MT Højgaard får medhold i vindmøllesag

MT Højgaard skal ikke betale erstatning i sagen om fejlbehæftede vindmøllefundamenter i skotsk havmøllepark. Dermed kan 195 mio. kr. indtægtsføres under Særlige poster hos entreprenøren.
Supreme Court i London har i dag meddelt, at den har besluttet at afvise et ønske fra MT Højgaards modpart om en fornyet behandling af en gammel tvistsag. Tvisten kan dermed anses for endeligt afgjort.

Baggrunden for sagen er, at MT Højgaard i 2007-09 designede, fremstillede og installerede fundamenter til havvindmølleparken Robin Rigg på Skotlands vestkyst. Efter ibrugtagningen blev der konstateret svagheder i betonsamlingerne - grouted connections - som følge af fejl i den dengang gældende internationale standard, som var udstedt af DNV. Mølleparkens bygherre hævdede, at MT Højgaard var ansvarlig for problemerne og skulle betale erstatning. MT Højgaard afviste kravet med henvisning til, at koncernen havde fulgt den gældende standard som krævet af bygherren.

Court of Appeal gav i april MT Højgaard medhold i, at koncernen ikke var ansvarlig over for bygherren. Og nu har Supreme Court i London altså besluttet det samme.

Med den nu opnåede endelige afgørelse af sagen kan MT Højgaard indtægtsføre den til sagen knyttede hensættelse på 195 mio. kr., som vil indgå i regnskabet under Særlige poster.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078