23948sdkhjf

Dong klar til at sætte turbo på frasalg

Energiganten kigger på større frasalg forud for selskabets børsnotering.
Energigiganten Dong Energy kigger på mulighederne for en række større frasalg forud for selskabets børsnotering om 18 måneder, skriver Finans.

Koncernens ledelse har således bedt både de hjemlige og udenlandske investeringsbanker byde ind på en række indtil videre hemmeligholdte frasalg inden for seks hovedspor i koncernen.

Dermed lægger Dong op til, at man i den kommende tid overvejer frasalg inden for koncernens vinddivision, ligesom frasalg af kraftværker både i ind- og udland er blandt de opgaver, som investeringsbankerne har mulighed for at byde ind på.

For nylig løftede Dong sløret for, at man satser på en børsnotering inden 2018, og i den forbindelse offentliggjorde selskabet, at man har hyret JP Morgan til at kigge på de strategiske muligheder for selskabets olie- og gasdivision, ligesom man vil sælge en del af sit rør- og distributionsnet til Energinet.dk.

Alene i perioden 2013-2014 har Dong frasolgt aktiver for 23 mia. kr. som et led i en finansiel handlingsplan, men ifølge flere analytikere kan flere af Dongs forretninger med fordel kunne sælges fra.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141