23948sdkhjf

Vattenfall sælger tysk brunkul til tjekkisk selskab

Frasalget er et vigtigt skridt hen mod en mere bæredygtig produktion. Salget øger andelen af CO2-neutral energiproduktion hos Vattenfall med 25 procent.
Vattenfall har netop solgt sine tyske brunkulsaktiviteter til det tjekkiske energiselskab EPH og dennes partner PPF Investments. Trods frasalget forbliver Tyskland et væsentligt vækstmarked for Vattenfall.

- I dag har vi underskrevet en vigtig kontrakt. Frasalget af vores brunkulsaktiviteter betyder at vi skruer op for vores skifte til en mere bæredygtig produktion. Salget betyder at mere end 75 procent af vores produktion vil være CO2-netural sammenlignet med de 50 procent, vi ligger på i dag, siger Magnus Hall, Vattenfalls CEO.

Ny ejer af brunkullene
Køberen af brunkulsaktiviterne i Tyskland er et konsortium bestående af to virksomheder. Tjekkiske EPH, et energiselskab med base i Prag med aktiviteter i Vest- og Centraleuropa og PPF Investment , et internationalt selskab med fokus på Central- og Østeuropa og Asien.

- Efter grundige overvejelser er vi glade for at have fundet en veletableret ny ejer af brunkulsaktiviteterne med ca. 7.500 ansatte i Tyskland. EPH har ekspertise på området og er allerede tilstede på det tyske marked gennem selskabet MIBRAG, siger Magnus Hall.

Salget gælder som sagt Vattenfalls brunkulsaktivitteer i Tyskland, hvilket gælder kraftværkerne Jänschwalde, Boxberg, Schwarze Pumpe og en andel på 50 procent i Lippendorf. Ligesom salget også gælder de åbne miner i Jänschwalde, Nochten, Welzow-Süd og Reichwalde samt den nyligt lukkede Cottbus Nord.

EPH og PPF Investment har betalt 18 milliarder svenske kroner for den tyske herlighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094