23948sdkhjf

De kystnære havmøller står for skud

Regningen for den grønne omstilling er løbet løbsk. Nu skal den skæres til, lyder det fra energiministeren. Fremtiden for kystnære havmøller er usikker.
De kystnære møller, der fra 2020 skal producere grøn strøm til 250.000 husstande, kan få brug for langt mere offentlig støtte, end man kunne have forudset, viser nye tal.

Det skriver Berlingske lørdag.

Et eksempel på, at regningen for den grønne omstilling, som vil koste 70 mia. kr. over de næste ti år, er løbet løbsk, mener klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt, som presser på for at bringe regningen ned. Dermed er de kystnære møller også et godt bud på et initiativ i den danske energipolitik, som man kan overveje at skære i for at gøre regningen mindre, lyder det fra Lilleholt.

Han understreger dog, at regeringen ikke har taget nogen endelig beslutning eller er klar med noget færdigt udspil.

- Man er nødt til at forholde sig til, at prisen for den grønne omstilling er blevet for høj, og at vi derfor er nødt til at få skåret regningen til. Der kunne det være en mulighed at kigge på de kystnære møller. Prisen for dem er steget markant, og vi oplever stigende lokal modstand imod dem, siger han til Berlingske lørdag.

Dansk Folkeparti er enig med ministeren, mens oppositionspartierne ikke vil ændre et komma i den grønne omstilling og beskylder ministeren for at skabe usikre rammer for grønne investorer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079