23948sdkhjf

SK Forsyning: Mens vi venter på lokalplanen

Beslutningen om at opføre et 11,5 MW halmanlæg er truffet for længst.
Tidligere på året fortalte administrerende direktør hos SK Forsyning Henrik Lundgaard til Energy Supply, at den politiske proces omkring etableringen af et halmfyret varmeværk i Korsør ville tage hele året og at man derfor først forventede at komme i jorden i slutningen af 2016.

Den forventning har han ikke længere. Men i jorden det kommer man.

- Vi har for længst besluttet at vi bygger halmanlægget i Korsør. Nu afventer vi bare lokalplanen og det kan godt tage et halvt års tid, oplyser han til Energy Supply.

Diversitet i forsyningen
SK Forsyning har allerede et halmværk og et flisværk i Slagelse. I Korsør har man indtil nu kørt på naturgas og flis. Men nu rykker halmen altså også til Korsør.

- Vi opfører et 11,5 MW halmanlæg. Det gør vi, fordi vi vil have lidt diversitet ind i forsyningen i Korsør. Får man et dårligt halmår, så skruer vi bare op for flisen og vice versa, fortæller Henrik Lundgaard.

Det nye anlæg skal levere varme til bydelen Halskov i Korsør – et område, der hidtil har kørt på naturgas.

- Lige nu, mens vi venter på lokalplanen, er vi i gang med at forhandle med potentielle kunder, der mestendels er positive. Vi skal nok komme i mål, fortæller Henrik Lundgaard.

Den politiske proces
Årsagen til at første spadestik er blevet udskudt er en forsinkelse i forbindelse med den politiske proces.

- Der har været forsinkelse på grund af nogle diskussioner omkring placeringen af anlægget. Men nu er vi heldigvis endt, hvor vi startede, på arealet, der skal huse Energipark Korsør, fortæller Henrik Lundgaard.

Han forventer at sende projektet i udbud til foråret, og at kunne gå i jorden allerede inden sommerferien 2017.

- Vi havde håbet på at få fyringssæsonen 2017/2018 med. Men nu bliver anlægget først idriftsat i foråret 2018, siger han.

SK Forsyning investerer 110 millioner kroner i nyt halmanlæg samt ledningsnet til bydelen Halskov. Halmanlægget lægger beslag på godt halvdelen af den investering

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125