23948sdkhjf

Nobel-pristager kritiserer dansk satsning på vindenergi

Vindenergi vil aldrig kunne erstatte fossile brændstoffer. Solenergi har langt større potentiale. Sådan lyder det fra Nobelprisvinder Jack Steinberger. Han mener, at det er dybt forfejlet at lande som Danmark satser på vindteknologi.
Fysiker, nobelpristager og forsker ved CERN Jack Steinberger retter en skarp kritik mod lande som Danmark, hvor man går ud fra at en storstilet satsning på vindenergi vil udfase brugen af fossile brændstoffer.

Det sker forud for fysikerens deltagelse i klimakonferencen Nordic Climate Solutions, der finder sted tirsdag og onsdag i denne uge.

Jack Steinberger påpeger, at vindenergi er effektiv, men alt for ustabil til at kunne dække det enorme energibehov, der eksisterer i Europa.

I stedet opfordrer Jack Steinberger nu til, at man satser langt mere målrettet på solenergi. Teknologien er økonomisk rentabel, og der er en lang række teknologiske gennembrud på vej. Han påpeger, at solenergi sammenlignet med vindenergi er uhyggeligt stabil, hvis man placerer anlæggene de rigtige steder.

- Det blæser måske virkelig effektivt 40 til 45 procent af tiden, og derfor vil der være mange perioder, hvor man ikke kan tilfredsstille det europæiske energibehov ved hjælp af vind. I ørkenområder skinner solen måske 95 procent af tiden, hvilket jo er langt mere stabilt. Samtidig kan vi ved hjælp af den relativt enkle termiske solenergi opmagasinere energien og dermed sikre, at der altid vil være et energilager at tage fra, når det er overskyet, siger Jack Steinberger til Berlingske Business.

Kilde: Berlingske Business

Læs mere om: CERN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109