23948sdkhjf

Dong: Fra sort til grøn energiproduktion

Udbygning af vindkraft er en hjørnesten i Dongs nye strategi, der skal sikre Dongs omstilling fra sort til grøn energiproduktion.
- Udbygningen af vindkraften er en hjørnesten i DONG Energy’s strategi for de kommende år. Derfor er etableringen af Horns Rev 2 en vigtig milepæl i den gradvise omstilling af DONG Energy’s energiproduktion fra sort til grøn, siger Fritz H. Schur, bestyrelsesformand i DONG Energy.

Inden år 2020 er det målet at tredoble DONG Energy’s produktionskapacitet af vedvarende energi. I dag stammer 85% af Dongs energiproduktion fra fossile kilder som kul og gas, mens 15% stammer fra vedvarende kilder, hovedsageligt vindmøller. I 2020 skal tallene være lavet om til 50% fossiler og 50% vedvarende, og i 2040 skal tallene gerne være 15% fossile og 85% vedvarende kilder.

- Jeg kan ikke garantere, at vi er fuldstændig færdige med at investere i kulkraft, men vi skal i hvert fald have nedbragt CO2-udslippet kraftigt. Vi tager de store skridt i starten og så kommer det til at gå langsommere og langsommere, fordi vi regner med, at det bliver sværere med tiden. Til gengæld vil vi hvert år følge op på, om tingene går efter planen, sagde administrerende direktør, Anders Eldrup på et pressemøde i forbindelse med åbningen af verdens hidtil største havvindmøllepark, Horns Rev II, ved Esbjerg torsdag.

Kilde: TV2 Finans / Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297