23948sdkhjf

Geotermisk energiproduktion på vej mod gennembrud

Geotermisk energiproduktion er mere stabil end vindkraft, solceller og bølgekraft. Regeringens ambitioner om CO2-netral energiforsyning sætter turbo på de danske aktiviteter på området.
Området geotermi har ligget stille i Danmark meget længe. Men nu er der to nye varmeanlæg på vej, oplyser Ingeniøren.

EU og den danske regering har skruet op for ambitionerne om at få en CO2-neutral energiforsyning, og derfor fokuseres der nu atter på energien fra undergrunden.

I Sønderborg samarbejder Dong og den lokale forsyning på et projekt, hvor der er planlagt prøveboringer allerede næste år, og i Viborg vurderer den lokale fjernvarmeforsyning i øjeblikket et geotermiprojekt, der blandt andet bygger på en af de boringer, som Dansk Undergrundskonsortium gennemførte tilbage i 1976.

Og disse to anlæg er blot begyndelsen på en ny bølge, vurderer markedschef Anders Dyrelund fra Rambøll, der sammen med professor Henrik Lund fra Aalborg Universitet var hovedforfatter på rapporten Varmeplan Danmark.

- Frem mod 2025 vil vi måske se 10-12 nye anlæg ud over de fire, der enten eksisterer eller er på vej i dag, siger han til Ingeniøren.

Energistyrelsen har udpeget 14 områder, hvor der oplagt kan bruges geotermi i den fremtidige varmeforsyning. I en kommende rapport fra styrelsen vil der ifølge Ingeniørens oplysninger blive udpeget endnu flere områder.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11