23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme frygter kommunale klima-fejltagelser på grund af valg-iver

Uigennemtænkte løsninger i jagten på grønne glorier. Det er den frygt, der har fået Dansk Fjernvarme til at søge dialog med kommunerne om igen at få fokus på varmeplanlægning.
I de seneste måneder har Dansk Fjernvarme set flere eksempler på varmepumper i institutioner, hvorfra man kan se hen på det lokale fjernvarmeselskabs ny-indviede solvarmeanlæg eller solfangere på taget af skoler, hvor man end ikke har koblet solvarmen på fjernvarmenettet for at kunne udnytte den mest effektive periode – hvor skolen holder sommerferie.

I september skrev Dansk Fjernvarme rundt til landets kommuner for at rette opmærksomheden mod at undgå dårlige forsøg på at etablere såkaldte klimavenlige varmeanlæg, som er det stik modsatte af klimavenlige. Brevet var også en opfølgning på klima- og energiminister Connie Hedegaards brev til kommunerne om varmeplanlægning. Henvendelsen er sket, efter at Dansk Fjernvarme har registreret en række projekter landet rundt, som kommuner har udråbt som klimavenlige tiltag, og som reelt er det stik modsatte. Problemet er, at projekterne, som handler om dårlig eller mangelfuld varme- og energiplanlægning, rent faktisk er sat i værk for at gøre noget miljø- og klimavenligt.

- Vi er stærkt bekymrede for, at kommunerne ikke arbejder med helheden som mål. At de ikke tænker udover matrikelgrænsen. Vi har desværre set grelle eksempler på, at kommuner laver noget klimajuks, selv om deres hensigt har været at skabe grønne vinder-projekter, siger Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Netop nu op til kommunalvalget er frygten stor for, at mange kandidater ønsker at klippe røde snore til synlige energiprojekter.

Dansk Fjernvarme holder torsdag og fredag den 29. og 30. oktober Landsmøde i Aalborg med temaet Fjernvarmens placering i klimapolitikken. Her bliver blandt andet varmeplanlægning diskuteret. Blandt deltagerne er således både miljøminister Troels Lund Poulsen samt borgmestrene Flemming Eskildsen (V) fra Skive og Erik Hove Olesen (S) fra Thisted samt de energipolitiske ordførere Anne Grete Holmsgaard (SF), Margrethe Vestager (R) og Lars Chr. Lilleholt (V).

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094