23948sdkhjf

LAC Engineering har succes med simuleringsprogram til vindmøller

Efter kun to år, hvor finanskrisen har været én af udfordringerne, har LAC engineering udviklet eget simuleringsprogram til vindmøller, fordoblet omsætningen og øget antallet af medarbejdere.
LAC engineering blev stiftet af Niels Fiil Brønnum, Bo Juul Pedersen og Anders Steen Nielsen i 2008, hvor vindmølleindustriens voldsomme vækstrater toppede, skriver Vindmølleindustrien.

Trods Danmarks globale førerposition indenfor vindmøll teknologi var der dengang ikke en privat rådgiver i Danmark indenfor samspillet mellem møllens omgivelser og møllens design. Kunsten er at designe en så omkostningseffektiv mølle som muligt, herunder de undersystemer og komponenter møllen består af, med en høj grad af pålidelighed tilpasset de omgivelser, møllen skal fungerer i. Løsning af netop denne udfordring er LAC engineerings kernekompetence.

Løsning tager udgangspunkt i kundens mølledesign
Det er vigtigt for Niels, Bo og Anders, at virksomheden er en uafhængig rådgiver på området. Derfor udvikler LAC engineering f.eks. ikke egne mølledesign, men fokuserer udelukkende på løsningen af kundernes specielle problemstillinger. Det giver troværdighed som rådgiver og understøtter samtidig grundlaget for den altafgørende tillid mellem rådgiver og kunde.

De tre partnere gik straks efter etableringen af virksomheden i gang med at udvikle deres eget vindmøllesimuleringsprogram, LACFlex. Det har været en overvældende investering i tid og omkostninger, men også helt afgørende for at kunne yde effektiv rådgivning og opgaveløsning. LACflex er baseret på Flex5 koden, men med signifikante forbedringer udarbejdet med baggrund i partnernes mangeårige erfaring med lastberegninger og mølledesign.

Succes, men med udfordringer
Niels Fiil Brønnum fortæller, at de tre partnere hurtigt fik løbet virksomheden godt i gang og bl.a. deltog på Husum messen 08 arrangeret af DWEG, hvor de fik både konkrete opgaver og gode kontakter.

Virksomheden er vokset organisk og tæller i dag otte fuldtidsansatte med forventning om at skulle ansætte yderligere i år for at kunne følge med ordreindgangen. Selvom finanskrisen også ramte LAC engineering i sommeren 2009, kom aktiviteterne hurtigt tilbage hos virksomheden, der i år forventer endnu en fordobling af omsætningen og en øget indtjening. Lige nu ligger 50 pct. af aktiviteterne på eksportmarkederne, og næste år forventes det at stige til 60-70 pct.

Partnerne er imidlertid også stødt på udfordringer og masser af ny læring undervejs i deres iværksættervirksomhed. Bl.a. har det været en øjenåbner, hvor meget det betyder at kunne segmentere markedet.

- Det er utrolig vigtigt at kende sine kunder og møde dem der, hvor de er. Det kan lyde banalt, men det, du tilbyder, skal være svaret på kundens problemstillinger. Herudover er det afgørende at skabe et godt brand og ry – det kan man bl.a. opbygge gennem professionelle netværk men også på det personlige plan. I udlandet har danske vindvirksomheder yderligere det privilegium, at det danske vindbrand er stærkt. Det har været en ubetinget fordel som dansk iværksætter på det globale vind marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094