23948sdkhjf

Energioplevelsescenter til 200 millioner

Energimuseet i Tange skal omdannes til oplevelsescentret World of Energy. Når centret står færdigt i 2015, vil være både museum, science-center og temapark i et.
World of Energy kommer til at koster 200 mio. kr. og skal, når det står færdigt i 2015, trække mindst 100.000 besøgende til om året.

Oplevelsescentret kommer til at ligge i området, som i dag huser Energimuseet i Tange. Derfor skal der blandt andet bygges en 7.000 m2 stor bygning. Den skal delvist bygges ind i omgivelserne og dækkes af græs og mos, som findes i naturen i området ved Gudenåen.

Energimuseet bestyrelse har sagt godt for projektet, som er udviklet i samarbejde mellem Energimuseet har udviklet projektet i samarbejde med COWI og KPF Arkitekter i Viborg.

Tredelt energicenter
Idéen til World of Energy er udviklet af folkene omkring Energimuseet i Tange med inspiration fra ind- og udland.

- Vi har et unikt koncept, som jeg har fået evalueret de steder, vi kommer til at minde mest om, eksempelvis Experimentarium i København. Vi har en stærk sektor bag os i den danske energisektor og et stærkt tema, energi, som vi alle sammen kommer til at beskæftige os endnu mere med, end tilfældet allerede er nu. Så vi tror på projektet, siger Energimuseets direktør Georg Stenstrop til Bjerringbro Avis.

Centret er opdelt i et udendørsareal, som skal danne rammen om en temapark. Indenfor skal lavet et science-centeret, hvor gæsterne aktivt kan se hvad der sker rent teknologisk og videnskabeligt. I centrets sidste del, museet, vil være viden om historien og kulturen bag brugen af forskellige energiformer i samfundet.

På jagt efter fondsmidler
Hovedparten af finansieringen af projektet skal findes i fonde. Selvom det virker som en stor opgave lader de midtjyske idémænd sig ikke skræmme:

- Naturligvis er 200 mio kr. mange penge, men slet ikke urealistisk mange i den sammenhæng, vi taler om. Det er eksempelvis lykkedes for det nye Søfartsmuseum i Helsingør at samle omkring 300 mio kr. sammen, og byggeriet gik i gang i september i fjor. Så vi tror fuldt og fast på det realistiske i vores projekt, siger Georg Stenstrop.

Han forklarer også, at der økonomisk vil være behov for offentlig støtte for at få driften til at hænge sammen i centret, hvis der opnås det forventede besøgstal på 100.000.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109