23948sdkhjf

Stigende interesse i lodret jordvarme

Muligheden for at installere jordvarmeanlæg, som går i 150-160 meters dybde, men kun kræver en lille grund, har fanget borgernes interesse i Varde Kommune.
Tilskudsmulighederne til udskiftning af oliefyr med jordvarmeanlæg har fået mange til at skifte varmekilde i Varde, og flere er på vej med en ny type anlæg.

-Jordvarme med lodrette boringer helt ned til 150-160 meters dybde er i Danmark relativt nye, men interessen hos borgerne er stigende, fortæller miljømedarbejder i Varde Kommune, Hans Otzen, og tilføjer:

- Vi har allerede nu givet 12-15 tilladelser. Primært fra folk med små grunde eller folk, der bor i beskyttede områder, hvor de traditionelle anlæg ikke må graves ned. Også sommerhusejere eller beboere i byområder, hvor grundene traditionelt ikke er så store, er på banen.

Der er over 1000 af de traditionelle jordvarmeanlæg i Varde Kommune. Mens der ved disse anlæg graves ca. 600 meter slange ned i jorden, efterlader de lodrette energiboringer kun et 1,5 m 2 synligt tegn på jordoverfladen. Det betyder, at det har været muligt for en beboer ved hovedgaden i Varde at installere et anlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094