23948sdkhjf

Tre danske kommuner kan blive Nordiske Energikommune

Blandt de 12 danske ansøgerkommuner er Albertslund, Bornholm og Ringkøbing-Skjern udvalgt til at kæmpe om titlen som Nordisk Energikommune 2011.
Formålet med konkurrencen, som Nordisk Ministerråd står bag, er at vise, hvordan nordiske kommuner på det lokale niveau kan bidrage til og synliggøre grøn vækst og energiforsyningen i fremtiden. Ligeledes vil konkurrencen fremhæve kommuner, som yder en særlig indsats for banebrydende og innovative løsninger i samspil med udviklingen af det lokale erhvervsliv og regionaludvikling.

Den samlede vinder af konkurrencen udpeges i d. 20. juni i Finland i forbindelse med et møde mellem de nordiske statsministres.

Branding af danske energiløsninger
Ud over indsatsen for grøn erhvervsudvikling og miljøforbedringer er der også international fokus i spil:

- Det er en stærk garant for et positivt dansk bidrag til den internationale branding af nordiske, lokale energiløsninger, siger formanden for den danske bedømmelseskomite, adm. direktør Mads Lebech.

Indsatsen i kommunerne
Albertslund har skabt et unikt samarbejde med boligselskaber og energiindustrien, som ved hjælp af præfabrikerede bygningskomponenter betyder, at elementbyggeri fra 60’erne og 70’erne kan energirenoveres omkostningseffektivt.

Bornholms Regionskommunes projekt ”Transplan” indeholder en vifte af initiativer om bl.a. intelligent el og elbiler, som skal få Bornholm i mål som 100 pct. grøn ø inden 2025.

Og i Ringkøbing-Skjern skal et biogasanlæg på samme tid hjælpe kommunen med at blive 100 pct. selvforsynende med vedvarende energi i 2020 og løse lokale miljøproblemer med store mængder husdyrgødning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094