23948sdkhjf

Mange holder fast i oliefyret

Udsigten til besparelser på tusindvis af kroner om året samt et tilskud på 10.000 til 15.000 kroner er ikke nok til at få alle til at kvitte oliefyret.
En pulje på 400 mio. kr. lanceret af regeringen sidste år, som giver op til 15.000 kr. for at droppe oliefyret, er ikke nok til at få alle danskere til at skifte varmekilde.

- Det var vores forventning, at der ville gå et års tid, så ville de penge være brugt, fordi det ofte er en god ide at få skiftet ældre oliefyr ud, siger chefkonsulent i Energistyrelsen Morten Nordahl til Avisen.dk.

Lidt over 11.700 har søgt på landsplan, så der er stadig penge i puljen til at ca. 25.000 husstande kan få udskiftet oliefyret med fjernvarme oplyser Energistyrelsen.

Skuffelse i Fredericia
Trods en ihærdig indsats er det ikke lykkedes at overtale alle i Fredericia om at skrotte oliefyret.

Siden puljen blev indført har 133 søgt om støtte. Af Fredericia Fjernvarmes godt 7.000 kunder er der dog 185 som det ikke lykkedes at overbevise, på trods af udsigten til klare besparelser:

- Hver eneste gang vi sender tilbud ud, kan vi jo se, at man sparer ca. halvtreds procent i forhold til at fyre med olie målt på de årlige omkostninger. Og det svarer jo til for almindelige forbrugere, at de sparer et sted mellem 7 og 10-11.000 kroner om året på at gå over til fjernvarme. Men det trigger ikke de sidste 185 her til at gå over til fjernvarme, siger en forundret direktør i Fredericia Fjernvarme, Carl Hellmers, til P4 Trekanten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188