23948sdkhjf

Investor klar med millioner til biogasanlæg i Tønder

Økonomien er på plads og arealet til et biogasanlæg med en produktion på 55 MW er på plads.
Politikere i Tønder Kommune appellerer til Christiansborg. Kun de lovmæssige rammebetingelser mangler for at et biogasprojekt, som kan give anslået 400 personer arbejde, kan blive sat i gang.

- Det eneste, vi mangler, er at få de lovgivningsmæssige rammebetingelser på plads. Det er desværre ikke sket endnu, selv om det tidligere er blevet stillet os i udsigt. Så nu prøver vi at appellere til statsministeren, siger borgmester Laurids Rudebeck, som netop har skrevet til Lars Løkke Rasmussen for at bede regeringschefen sætte skub i planerne.

Investeringer for 575 millioner
Bag biogasplanerne i Tønder står selskabet BioEnergi Tønder. Det planlagte anlæg skal producere biogas til energiudvinding, og der opereres med en årlig produktion på 55 MW, svarende til 55.000 husstandes energiforbrug. Produktionen sker på basis af gylle og biomajs/halm, og fabrikken skal bruge 700.000 ton gylle og 240.000 ton biomajs eller halm om året. Råvarerne leveres af lokalområdets landmænd.

Virksomheden vil beskæftige ca. 60 medarbejdere, og dertil kommer en afledt effekt i området på ca. 300 arbejdspladser. Den samlede investering i anlægget udgør 575 mio. kr.

Der er reserveret et areal til fabrikken lige op til Dongs transmissionsnet. Ligeledes er indgået aftaler med områdets landmænd om levering af råvarer, og en aftale med DONG om aftagelse af den producerede energi er stort set på plads.

Økonomien er på plads
Hans Henrik Fischer, fra Thomassen & Fischer Advokatfirma, der er i spidsen for BioEnergi Tønder, oplyser, at der er kontakt til en udenlandsk investor, som er klar med den nødvendige kapital både til etablering af anlægget i Tønder og på sigt til videreudvikling af projektet med flere lignende værker i Danmark og Europa.

- For investor er det afgørende at komme i gang så hurtigt som muligt. Men de lovgivningsmæssige rammebetingelser skal på plads først, inden vi kan komme det afgørende skridt videre. Jeg er sikker på, at statsministeren har blik for de vidtrækkende perspektiver i projektet, og jeg tror og håber, at han vil vise den fornødne handlekraft, så planerne kan blive til virkelighed til gavn for Tønder Kommune og Danmark, siger borgmesteren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094