23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Regnvandsbassin 
Samsø Spildevand har bedt Samsø Kommunalbestyrelse træffe beslutning om, at der kan eksproprieres et areal i Mårup til et regnvandsbassin i forbindelse med separatkloakeringen af landsbyen.

Samsø Kommunalbestyrelse besluttede forleden at imødekomme ansøgningen. /Samsø Kommune

Modernisering af vej- og stibelysning
Albertslund Kommunalbestyrelse har frigivet 14,5 mio. kr. til modernisering af vej- og stibelysning på private fællesveje og kommunale stier.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at vej- og stibelysningen skal udskiftes i henhold til en model, som overordnet omfatter udskiftning af alle træ- og gittermaster og projektering af nyanlæg med genbrug af eksisterende stålmaster med nyt armatur. I år tager kommune fat på femte og sjette etape af moderniseringen af belysningen. Etape 5 omfatter cirka 700 lyspunkter og etape 6 cirka 400 lyspunkter. /Albertslund Kommune

Udskiftning af armaturer
Norddjurs Kommune har i budget 2019 afsat en halv mio. kr. til gadebelysning, udskiftning af armaturer med udgåede lyskilder. Beløbet dækker udførelsen af en 100 procent udskiftning til LED på Anholt, enkelte armaturskift i resten af kommunen samt nødvendig renovering. Der er tale om udskiftning af cirka 45 armaturer på Anholt.

Miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune skal på sit møde i dag tage stilling til, om den planlagte udskiftning af armaturer kan godkendes og om anlægsmidlerne kan frigives./Norddjurs Kommune

Klimatilpasning
Holstebro byråd har vedtaget lokalplan nr. 1143, lokalplan 114 og kommuneplantillæg nr. 6 endeligt.

Lokalplanerne og kommuneplantillægget vedrører alle et klimatilpasningsprojekt bestående af et tre-delt anlæg til beskyttelse af Holstebro by mod oversvømmelser fra Storå.

Anlægget består af tre bygværker: dæmningsanlæg syd for Hodsagervej tæt på den nye motorvejsbro over Storådalen, forstærkning og forhøjelse af eksisterende dæmning ved Ringvejen samt etablering af slusebygværk i Vandkraftsøen og et højvandsværn ved Vigen.

Efter byrådets endelige vedtagelse forleden, igangsætter Teknik og Miljø arbejdet med at håndtere spørgsmål og bemærkninger fra høringsfasen samt udarbejdelsen af VVM-tilladelse. /Holstebro Byråd

Varmepumpeanlæg
Galten Varmeværk ønsker at supplere deres nuværende anlæg med et varmepumpeanlæg for at mindske afhængigheden af træflis og for at optimere driften under hensyn til udvikling i priser på flis og el.

Projektet omfatter udover et nyt varmepumpeanlæg også renovering af den eksisterende lille kedel. Såfremt varmepumpeanlægget ikke etableres, skal Galten Varmeværk have udvidet siloen til træflis samt have renoveret begge fliskedler.

Projektet har været i høring og indstilles nu til endelig vedtagelse i Skanderborg byråd. I første omgang tager miljø- og planudvalget stilling i sagen på sit møde 2. april. /Skanderborg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063