23948sdkhjf

Verdo klar med stort prishop inden frasalg af sine elkunder

Energikoncernen lægger op til prisstigninger på op til 97 procent
Energikoncernen Verdo står klar med store prisstigninger til sine omkring 55.000 elkunder, kort tid inden de skal sælges til Eniig. Det skriver Finans.

Ifølge data, som koncernen har indberettet til Energinet, bliver Verdos elkunder 1. august 2019 ramt af prisstigninger på den såkaldte nettarif på 38 procent i Randers og Hobro og 97 procent i Hillerød.

Nettariffen er den pris, som forbrugerne betaler for at få transporteret strøm gennem elnettet, og prisforhøjelsen kommer, efter at Eniig og Verdo 1. april annoncerede, at de vil bytte varme- og elkunder.

Verdo bekræfter de kommende prisstigninger, men påpeger, at de er midlertidige, og at de skyldes, at kunderne har betalt for lidt. Derfor er der opstået et tilgodehavende hos kunderne, som selskabet vil have opkrævet inden årets udgang, skriver.

- Prisen bliver igen sat ned 1. januar 2020, oplyser Verdo, der ifølge Finans ikke ønsker at svare på yderligere spørgsmål.

Professor i energiplanlægning på Aalborg Universitet Frede Hvelplund er overrasket over, at der kan være opstået så stort et tilgodehavende, at Verdo er nødt til at hæve priserne med op til 97 procent.

- Man må have haft en svag økonomistyring, hvis man kan tage så meget fejl, siger han til Finans.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094