23948sdkhjf

Ørsted tager ventet skridt tilbage

Ørsted har fra starten af 2019 øget den grønne energiproduktion, som selskabet strategisk har valgt, skal udgøre fremtiden. Sammenlignet med 2018 blev første kvartal dog et skridt tilbage økonomisk for Ørsted.

Det skyldes hovedsageligt nogle engangseffekter, der betød, at starten på 2018 blev ekstraordinært godt, og det er det ikke lykkes Ørsted at gentage.

Til gengæld er andelen af såkaldt grønt produceret varme og energi fortsat med at vokse fra 68 procent til 80 procent.

Driften før renter, skatter og goodwill-afskrivninger har i 2019's første tre måneder givet et overskud på 5,1 milliarder kroner. Det er 400 millioner kroner mindre end samme periode sidste år.

Direktør Henrik Poulsen hæfter sig ved, at et nøgleelement i Ørsteds fremtid - driften og udvikling af vindmølleparker - i de første tre måneder i år er vokset med 13 procent til et driftsoverskud på 3,6 milliarder kroner.

- Vi leverede et stærkt resultat i tråd med forventningerne, skriver han i en kommentar til regnskabet.

Trods det skrumpende overskud på driften har Ørsted i årets første tre måneder haft et resultat efter finansielle poster på 2,6 milliarder kroner. Det er 400 millioner kroner mindre i samme periode sidste år.

Selv om både omsætning og overskud faldt har aktiemarkedet reageret positivt på regnskabet. Her er Ørsted-aktien steget over en procent i værdi.

Ørsteds direktion har forsøgt at sælge elselskabet Radius. Fra politisk hold har det skabt uro, og et politisk flertal har krævet salget stoppet. Da staten er storejer i Ørsted, har politiske ønsker en vis vægt.

Der er intet nyt i den uafklarede situation i Ørsteds regnskab.

I regnskabet noterer Ørsted, at man forventer at få afklaret det søgsmål, som efterkommere af H.C. Ørsted har rejst mod selskabet i forbindelse med dets navneskift fra Dong til Ørsted, 10. maj.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094