23948sdkhjf

SE får bedste halvårsresultat nogensinde

Efter 1.halvår af 2011 kan SE glæde sig over et driftsoverskud på 156 millioner. Det er 42 millioner bedre end året før og energiselskabets bedste halvårsresultat nogensinde.
SE's omsætning for 1. halvår af 2011 var 1,322 mia. kr. mod 1,115 mia. kr. i samme periode året før.

Energiselskabets driftsoverskud (EBITDA) var i perioden på 156 mio. kr., en forbedring på 42 mio. kr. det foregående år. Dermed er det SE's bedste halvårsregnskab nogensinde. Resultatet efter skat var et under skud på 59 mio. kr., hvor selskabet i 1. kvartal af 2010 havde et underskud på 91 mio. kr. Rekord-resultatet skyldes primært et stadigt stigende antal fiberkunder, stigende net-indtægter samt generelt færre driftsomkostninger.

- Vi er meget tilfredse med det flotte halvårsresultat. Vi præsenterede i foråret en meget ambitiøs forretningsplan, der skal bringe SE’s driftsoverskud fra 254 mio. kr. i 2010 til 670 mio. kr. i 2015. At vi allerede på nuværende tidspunkt er foran budgettet viser, at alle vores dygtige medarbejdere på rekordtid har taget ideerne fra forretningsplanen til sig og hurtigere, end vi havde forventet, formår, at omsætte de ambitiøse planer til virkelighed, forklarer Niels Duedahl, adm. direktør i SE.

Omfattende nyansættelser
Den store kundetilgang, samt de store forretningsmæssige ambitioner, har medført et stigende behov for flere hænder og friske kompetencer, hvilket i første halvår af 2011 har resulteret i ansættelsen af 82 nye medarbejdere eller en nettovækst i medarbejderstaben på 59 personer.

De nye medarbejdere tæller både specialister, teknisk og administrativt personale, samt ikke mindst flere af branchens store talenter.

Fiberkunder skal løfte forretningen
Ved udgangen af august måned runder SE endnu en milepæl. SE har i 2011 fået over 10.000 nye fiberkun-der og har dermed ved udgangen af august måned mere end 40.000 fiberkunder fordelt over hele Syd- og Sønderjylland. Det er en stigning på 33 % i forhold til samme periode sidste år og mere end en fordobling på blot 2 år:

- Det er ikke helt til at forstå. Det, der for blot et par år siden var vores smertensbarn, er i dag er godt på vej til at blive et guldæg. Den kundetilgang vi i dag oplever, er resultatet af en målrettet indsats og en tek-nologisk udvikling der kun går vores vej. Det går faktisk så godt, at vores fiberbredbånd bidrager med en større overskudsgrad end elnettet. Allerede på nuværende tidspunkt er der et større driftsoverskud på fiber-bredbåndet end der var sidste år ved årets udgang, siger Niels Duedahl.

Målet for 2011 er at øge antallet af fiberkunder med 15.000 netto, hvilket, med næsten 1.500 nye fiberkunder hver eneste måned, ser ud til at blive opfyldt. Det stærke fibersalg bidrager med godt 18 mio. kr. til driftsoverskuddet i halvårsresultat




Læs mere om: SE
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125