23948sdkhjf

Dong tester minivindmøller

Møller af mærket WindSpire testes ved Dong Energys kontorbygning i Gentofte.
Dong Energy’s kontorbygning ved Lyngbyvejen har fået en mere klimavenlig profil. Lørdag den 20. august blev der opsat tre minivindmøller ved indkørslen fra Lagergårdsvej, og de skal være med til at dække de mange medarbejderes strømforbrug.

Møllerne af mærket WindSpire kommer fra USA, og Dong Energy forventer at kunne finde købere blandt flere af selskabets store erhvervskunder.

Dispensation fra krav om typegodkendelse
- Op til klimatopmødet var vi i dialog med både kommuner og flere virksomheder, men desværre var det ikke muligt for producenten at få typegodkendt den amerikanske minivindmølle til det europæiske marked. Nu er det næsten på plads, og vi er klar til at gå videre, fortæller markedsdirektør Allan Schefte.

Der er sat tre møller op, så man kan lære mere om, hvordan de arbejder og producerer, når de er placeret forholdsvis tæt sammen og tæt på en større bebyggelse. På den baggrund har Dong Energy fået dispensation fra kravet om typegodkendelse.

Folkekirkens Nødhjælp har allerede haft glæde af den ene af møllerne, som organisation har haft til lån. På en mark ved Veksø blev den testet sammen med en prototype på en ”grøn” generator, som skal erstatte forurenende og støjende diesel-generatorer i nødhjælpslejre og fattige landsbyer.

Fakta om minivindmøllen
Windspire er en energiproducerende vertikal vindmølle, der er konstrueret til drift i områder, hvor folk bor og arbejder. Møllen er resultatet af kreativ tænkning kombineret med mange års ingeniørarbejde og samarbejde mellem flere større universiteter i USA og Canada.

Windspire er konstrueret med tre sæt lodrette, høje og smalle profiler (vinger), der fanger vinden og derved spinder omkring en lodret akse. En roterende generator producerer jævnstrøm, som transformeres til 230V vekselstrøm, der anvendes i virksomheder og boliger.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14