23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Biogasanlæg
Haderslev Byråd har vedtaget lokalplan 22-7 Biogasanlæg ved Hejsager Næsvej og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Det nye plangrundlag er udarbejdet på baggrund af et ønske fra en landmand i lokalområde, og formålet er at åbne mulighed for etablering af et biogasanlæg med en kapacitet på 200.000 tons biomasse pr. år. /Haderselv Kommune

Regnvandsbassiner
Favrskov byråd har besluttet at fremlægge forslag til tillæg nr. 16 til Spildevandsplan 2013 i otte ugers offentlig høring.

Med tillægget skabes mulighed for en nødvendig adgangsvej til et kommende regnvandsbassin i Voldum.

Byrådet har også besluttet at sende forslag til tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2013 i høring i otte uger. Tillægget vedrører flytning af et planlagt regnvandsbassin i Laurbjerg. /Favrskov Kommune

Belysning
Økonomi- og Erhvervsudvalget i Odder Kommune har godkendt en investeringsplan for omlægning af gadebelysning til LED.

Den foreslåede omlægning berører Odder, Strandvejen mod Rørth og Houvej, og den samlede investering er på 1.625.000 kr. /Odder Kommune

Varmepumpe
Randers Kommune har modtaget en ansøgning fra Langå Varmeværk om etablering af et anlæg med varmepumpe til produktion af fjernvarme, og ansøgningen blev godkendt af Miljø- og Teknikudvalget forleden.

Anlægget ønskes placeret ved solvarmeanlægget påRandersvej i Langå, og projektet omfatter etablering af et 3,0 MW varmepumpeanlæg med varmeoptag fra udeluften.

Anlægget omfatter varmepumpe, energioptagere og ledninger samt en tilbygning til den eksisterende varmecentral på Randersvej. /Randers Kommune

Solcelleanlæg
Frederikshavn byråd har besluttet at sende et forslag til lokalplan og kommuneplantillæg, der skal bane vej for et solcelleanlæg nord for Ålbæk, i offentlig høring i otte uger.

Planerne muliggør etablering af et solcelleareal med en årlig produktion på cirka 20.000 MWh på et cirka 30 hektar stort areal.

Bygherre er i dialog med grundejerforeningen Lodskovvad og Frederikshavn Kommune om at etablere en cykelsti langs Hirtshalsvej fra lokalplanområdet til rundkørslen ved Skagensvej i forbindelse med realiseringen af solcelleanlægget./Frederikshavn Kommune

Ledningsrenovering
Hørby Varmeværk A.m.b.a. har bedt Frederikshavn Kommune stille kommunegaranti til et lån 1,1 mio. kr. til finansiering af renovering af ledningsnettet på Hjørringvej og Humlevej samt renovering af taget på kontorbygningen.

Frederikshavn Byråd sagde forleden ja til at stille garanti som ansøgt. /Frederikshavn Kommune

Solcelleanlæg
Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt god for, at der udarbejdes nyt plangrundlag for et areal ved Arnborgvej, Bølling, så det bliver muligt at etablere et solcelleanlæg. Lokalplanlægningen skal udføres for ansøgers egen regning og risiko,

Arealet til solcelleanlægget er cirka 3,6 hektar stort og er placeret i forlængelse af et område, der i forvejen er udlagt til solcelleanlæg. Ansøger ønsker at videreføre lokalplanbestemmelserne fra det tilstødende areal, sådan at anlægget kommer til at bestå af solcellepaneler med en maksimal højde på op til tre meter.

Desuden etableres det nødvendige antal tekniske bygninger til anlægget, og der vil blive etableret et beplantningsbælte langs afgrænsningen af lokalplanområdet./Ringkøbing-Skjern Kommune

Udnyttelse af regnvand
Tårnby Forsyning har i 2012 i samarbejde med Teknisk Forvaltning i Tårnby Kommune initieret udarbejdelse af et skitseprojekt for lokal nedsivning og udnyttelse af regnvand fra tage og befæstede arealer på kommunens ejendomme omkring Travbaneparken samt udnyttelse af tilført skyllevand fra vandværket.

Projektet omfatter et regnvandsbassin, hvor regnvand og skyllevand fra vandværket tilledes. Vandet fra regnvandsbassinet vil derefter kunne udnyttes ved hjælp af en pumpe til vanding af boldbanerne i Travbaneparken.

I forbindelse med projektets færdiggørelse skal der foreligge en kontrakt mellem Tårnby Forsyning og Tårnby Kommune, som skal godkendes af Forsyningssekretariatet, før der kan arbejdes videre med sagen, herunder blandt andet tilvejebringelse af finansiering.

Teknik- og Miljøudvalget i Tårnby Kommune har sagen på dagsordenen i morgen, hvor forvaltningen indstiller, at der indgås kontrakt med Tårnby Forsyning om projektet i Travbaneparken med forbehold for kommunal finansiering af projektet, der andrager cirka 2 mio. kr. I alt koster projektet 15 mio. kr. at gennemføre. /Tårnby Kommune

Mellemlager
Folketinget har besluttet, at den statslige virksomhed Dansk Dekommissionering indtil 2073 skal modtage, håndtere og opbevare radioaktivt affald fra hele landet samt fra Risøs tidligere aktiviteter på Risø-halvøen.

Staten er bygherre på opgaven, som kræver etablering af en ny højvandssikret lagerbygning samt tilhørende faciliteter til håndtering af det radioaktive affald. Projektet omfatter også kontor- og udstillingsfaciliteter, hvor offentligheden kan lære mere om Risø og håndtering af radioaktivt affald. Anlægget skal stå klar til ibrugtagning senest i 2022.

Anlægget kan ikke rummes inden for gældende byplanvedtægt fra 1977, og derfor skal der udarbejdes en ny lokalplan.

Bygherre skønner, at lagerfaciliteten skal have et volumen på 150.000 kbm og foreslår et fodaftryk på 10.000 kvm med en højde på 15 meter fra gulvkoten. Dette vurderer forvaltningen i Roskilde Kommune vil påvirke omgivelserne væsentligt uanset udformning. Derfor vil forvaltningen i lokalplanarbejdet have fokus på udformning af mellemlageret, så det store volumen bedst muligt indpasses i landskabet og naturen på Risø halvøen og omegn.

Forvaltningen foreslår en parallel inddragelsesproces, hvor Dansk Dekommissionering og kommunen i fællesskab afholder et indledende dialogmøde om lokalplan, kommuneplanændring samt VVM. Ligeledes afholdes et fælles borgermøde under den offentlige høring. Forslagene blev godkendt at Plan- og Teknikudvalget forleden med den tilføjelse, at der skal udarbejdes helhedsplan for hele Risø-området. /Roskilde Kommune

Vandværk
Fjellerup Strands Vandværk har ansøgt Norddjurs Kommune om en kommunegaranti på op til fire mio. kroner til etableringen af et nyt vandværk samt modernisering af boringer og ledninger.

Fjellerup Strands Vandværk ønsker at opføre en ny vandværksbygning ved siden af den eksisterende vandværksbygning på Kærvejen. Samtidig ønsker vandværket at forny sit behandlingsanlæg samt at etablere en rentvandstank.

Det samlede projekt forventes at koste cirka 7 mio. kr., hvoraf de 4 finansieres gennem låneoptagelse.

Miljø- og teknikudvalget indstiller til kommunalbestyrelsen, at Norddjurs Kommune stiller garanti for udgifter til etablering af det nye vandværk for op til fire mio. kroner. /Norddjurs Kommune

Solcelleanlæg
Skive Byråd skal på sit møde i morgen beslutte, om Lokalplan nr. 302 og et tilhørende kommuneplantillæg skal vedtages endeligt.

Det nye plangrundlag gælder et område nordøst for Harre, hvor der er søgt om tilladelse til at opstille et solcelleanlæg.

Lokalplanområdet er cirka 75 hektar stort, og solcelleanlæggets størrelse bliver ifølge planerne på cirka 65 hektar. /Skive Kommune

Jordvarme
Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune har meddelt tilladelse til etablering af otte boringer til jordvarme på Bromarken som ansøgt af Damgaard Rådgivende Ingeniører på vegne af Lind & Risør.

Der er søgt om tilladelse til etablering af otte boringer ned til maksimalt 192 meter under terræn til opvarmning af 49 ejendomme på Bromarken. /Roskilde Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078