23948sdkhjf

Klumme: Sol og vind fordeles lige i Kina

Solceller, vindenergi, biomasse og kernekraft er udpeget af den kinesiske regering til at skulle stå for henholdsvis 15 og 20 procent af landets energiproduktion i 2015 og 2020.
Klumme af Operations Manager og ansvarlig for DI-Asia Base's kontor i Xuzhou, Peter Tabor.

I takt med Kinas imponerende økonomiske udvikling er behovet for energi steget drastisk. Stigende priser på fossile brændsler og Kina’s forpligtelser til at nedsætte Co2 udledningen, som er steget i takt med vækstraterne, har medvirket til et fokus på bæredygtighed i energipolitiken.

I den kinesiske regerings femårsplan for 2011-2015, er ambitionen, at vedvarende energi skal spille en central rolle i udbygningen af energi-infrastrukturen. Solceller, vindenergi, biomasse og kernekraft skal stå for henholdvis 15 og 20 procent af Kina’s energiproduktion i 2015 og 2020.

Verdens største investor i vedvarende energi
Kinas behov for energi er vokset i takt med vækstraterne, og den årlige stigning er estimeret til 15%. I 2010 investerede Kina tæt ved 250 milliarder kroner i vedvarende energi, og overhaler dermed USA som verdens største investor i bæredygtig energi. Vindenergi stod for den største andel af investeringerne, men også andre områder, som solcelleindustrien oplever stigende interesse.

Det åbner en stor mulighed for energivirksomheder. Danske virksomheder har stor know-how indenfor vedvarende energi og med Kinas meget ambitiøse planer indenfor dette område, er det et marked, man er nødt til at være på – og satse på – for at at fastholde og udnytte den position.

Kinas ambitiøse planer indenfor vedvarende energi, kan bl.a. ses ved, at vedvarende energi allerede er blevet forankret i en række mindre kendte byer i Kina. Et eksempel på dette er industribyen Xuzhou, hvor DI-Asia Base tidligere på året åbnede virksomhedens andet kontor i Kina. I 2009 åbnede Kinas største solcellepark i byen med en installeret kapacitet på 20MW og en forventet årlig produktion på 26,000,000 kilowatt-timer. Desuden sidder der solvarmere på størstedelen af boligblokkene i byen.

Gunstige industriforhold
Fokus på vedvarende energi har skabt en stor industri i og omkring Xuzhou. Nogle timer kørsel nord for byen ligger Kinas største producent af solvarmere og i Xuzhou har en taiwanesisk producent af solceller en fabrik med 1.200 medarbejdere og er ved at udvide yderligere. Deruden har vindmølleproducenter slået sig ned i området – både større som en del i produktionen af større vindmøller, men også husstandsvindmøller.

Den kinesiske fokus på vedvarende energi har skabt gode betingelser for danske virksomheder, som har know how indenfor området. De mange kinesiske og udenlandske producenter, har ligeledes skabt en række indkøbsmuligheder for danske virksomheder, som er engageret i markedet for vedvarende energi.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093