23948sdkhjf

Halverer støtte til sol og vind

Energistyrelsen indkalder nu til bud i dette års teknologineutrale udbud, hvor solceller, landvindmøller og åben dør-havvindmøller kan konkurrere om støtte.

I alt bliver der afsat 258 mio. kr. til udbuddet, og det er mere end en halvering fra de 597 mio. kr., der oprindeligt var afsat til udbuddet i 2019. Der vil således blive frigivet 339 mio. kr. til andre formål indenfor grøn omstilling.

Hvor budloftet i 2018 var 13 øre/kWh, anvendes denne gang et budloft på 6 øre/kWh. Støtten gives som et fast pristillæg oven i elprisen i 20 år.

- Vi skal bruge pengene klogt, og der hvor der er størst behov. Udbygningen af solceller og landvindmøller kan i dag ske med meget lidt støtte og forhåbentlig snart helt uden støtte. Derfor giver det god mening at flytte nogle af de penge, der var sat af til støtte, hen, hvor de virkelig kan gøre en forskel, udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

De 339 mio. kr. skal indgå i finansieringen af regeringens klimahandlingsplan, der skal fastlægge de konkrete redskaber til at nå målsætningen om at reducere drivhusgasudledningerne med 70 pct. i 2030. Den nærmere anvendelse af pengene fastlægges i forbindelse med udarbejdelsen af handlingsplanen.

- Vi skal investere massivt i den grønne omstilling. Der skal både handling og penge bag målsætningerne. Vi er i fuld gang med forhandlingerne om en bindende klimalov, der skal opstille de juridiske rammer for den grønne omstilling. Men vi er så sandelig også i fuld gang med at finde finansieringen til den grønne omstilling. Derfor afsætter vi nu de første 339 mio. kr. til klimahandlingsplanen, siger Dan Jørgensen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094