23948sdkhjf

Gamle vindmøller skaber eksporteventyr

Service og vedligehold af gamle danske vindmøller, skaber nu et helt nyt marked for danske virksomheder.
Danske vindmøller er i løbet af de seneste 20 år poppet op over hele verden. I takt med at møllerne ældes, kræver de mere service og vedligehold. Det har fået en række danske virksomheder til at indlede et helt nyt eksporteventyr. Efterspørgslen efter dansk specialviden i forbindelse med reparationer af de gamle møller er nemlig stødt stigende, skriver Jyllandsposten

Dansk forspring på knowhow
Hos Dansk Vindmølleteknik har man rettet blikket mod de vindmølleejere på verdensplan, der i stigende grad har brug for eksperthjælp til at reparere de værdifulde møller.

- Vindmølleindustrien er begyndt i Danmark. Derfor er vi foran udviklingen i mange andre lande og har et forspring i forhold til udenlandske konkurrenter, forklarer Tommy Vognsen, driftschef i Dansk Vindmølleteknik og tilføjer:

- Det kan være et problem at få repareret gamle vindmøller. Måske kan der ikke skaffes dele til møllerne, og få ved, hvordan tingene er produceret. Den viden har vi herhjemme. Derfor har Danmark en stor mulighed for at få del i også den udenlandske vækst på området.

Antallet af aldrende møller stigende
Markedet for vindmølleservice vokser i takt med at antallet af ældre møller stiger. Samtidig sker der en professionalisering af markedet, der kommer som følge af en stigende efterspørgsel fra udlandet.

Dansk Vindmølleteknik har kun tilbudt vindmøllereperationer i et halvt år, men Tommy Vognsen har allerede fået henvendelser fra udenlandske kunder, der søger dansk know-how og bistand.

Tommy Vognsen formoder at det danske marked for vindmølleservice er på omkring 0,5 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078