23948sdkhjf

Det sker: Ny dansk klimafestival

Kommuner, region og energitjenesten i Region Sjælland går sammen om klimafestival.
Klimafestival Sjælland afholdes for første gang fra den 17. september til den 2. oktober 2011.

Formålet er give inspiration til borgernes egen klimaindsats og give mulighed for, at flere kan stifte bekendtskab med alt det, som sker på klimaområdet i Region Sjælland.

Bag festivalen står Kommunernes Kontaktråd for Sjælland, Energitjenesten Sjælland og Region Sjælland.

Klimaspørgsmål gøres nærværende
Den primære drivkraft er de enkelte kommuner, der har taget kontakt med en række borgere, virksomheder og egne folk, der står for en række arrangementer under festivalen.

- Jeg tror, det er vigtigt at gøre klimaspørgsmål nærværende for borgerne. Klimafestivalen sætter fokus på helt håndgribelige tiltag for CO2-reduktion, energibesparelser og klimatilpasninger, som du og jeg selv kan udføre for at vælge grønne løsninger i hverdagen, udtaler Birgitte Nielsen, Stevns Kommune, der er medlem af styregruppen for Klimafestival Sjælland 2011.

Støttestruktur for europæisk klimapagt
Initiativet til klimafestivalen skal ses i lyset af, at Kommunernes Kontaktråd og Region Sjælland sammen har lavet en fælles regional støttestruktur for Den europæiske klimapagt.

Festivalen er også et væsentligt bidrag til den fællers regionale klimastrategi, som kommuner og region
har udarbejdet og tiltrådt i 2009.

Festivalen dækker alle dele af regionen, og aktiviteterne spænder fra åbent hus i private hjem, torvedage til virksomhedsbesøg og guidede ture.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094