23948sdkhjf

Energiselskab slår til som ESCO-leverandør

EnergiMidt fanger tendens i markedet om helhedsorienteret energirenovering.
Hidtil har energiselskaberne kun deltaget som underleverandør på ESCO-projekter. Derfor var glæden stor, da budskabet om, at det midtjyske energiselskab havde vundet sin første ESCO-opgave, tikkede ind på kontoret – ikke mindst hos Annette Bisgaard, som er tovholder for projektet:

- Vi har længe troet på, at vi har en berettigelse i dette marked, fordi vi igennem de sidste mange år har arbejdet med at finde energibesparelser hos både private husstande, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner. Vi griber vores ”eftersøgning” efter besparelser meget bredt an og det er præcis, hvad kommuner og regioner er begyndt at efterspørge, fortæller Annette Bisgaard.

Kunden er Regionshospitalet Silkeborg, og kontrakten blev underskrevet onsdag den 14. september på Regionens hovedkontor i Viborg. Herefter får EnergiMidt over de næste mange år ansvaret for først at skabe og senere drive de lovede energibesparelser på hospitalets 25 bygninger, der også indbefatter Neurocentret i Hammel. Forud har EnergiMidt gennemført et omfattende analysearbejde på tre ud af de 25 bygninger. Arbejdet peger i retning af, at regionen, når alle renoveringsopgaver er gennemført, kan spare op imod 2,5 mio. kr. om året på energiforbruget.

Starten på noget stort
En anden, der er glad, er EnergiMidts markedschef Peter Kristensen, som ser ordren som starten på et nyt forretningsområde med et stort og attraktivt potentiale:

- Med vores mange kompetencer indenfor energirådgivning, projektering, installation og drift er disse ESCO-opgaver, hvor leverandøren netop står med ansvaret for alt fra analyse til drift lige noget, der passer os, siger han.

Den typiske ESCO-leverandør har hidtil været specialist i energistyring, ventilation eller en anden fagdisciplin, hvor der kan findes gode besparelser med en kort tilbagebetalingstid. Det har givet kommuner og andre mulighed for at finde hurtige og nemme besparelser.

- Men nu går kommuner og regioner heldigvis mere grundig til værks. De vil have energirenoveret, sikret et bedre indeklima og gerne bygningsforbedret på en gang - og accepterer længere tilbagebetalingstider. Hvis bare besparelserne over en årrække kan betale for investeringerne, er der i princippet intet loft forklarer Peter Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109