23948sdkhjf

EUDP-midler giver få job men megen teknologi

En foreløbig evaluering af støtteordningen EUDP viser masser af succeshistorier. De ca. 1,8 mia. kr., der er uddelt, har dog kun givet få ekstra job.
Det er Oxford Research, der her evalueret Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, som har til formål at hjælpe ny energiteknologi fra forskningsstadiet til kommercialisering.

Hidtil er der uddelt 1,8 mia. kr. til 600 forskellige virksomheder, og evalueringen afslører, at støtten har været en succes på en række områder. Det skriver Børsen.

Virksomhedernes indtjening øges
Blandt andet har 70 % af de støttede projekter ført til teknologi, der kan sendes på markedet. Udviklingstiden har gennemgående været et-to år mod de forventede et-fem år, og hos 60 % af de adspurgte vurderes det, at indtjeningen vil øges på grund af projekterne.

Til gengæld har ordningen ikke kastet forfærdelig mange job af sig. Kun 18 % af de adspurgte fortæller, at støtten har resulteret i nye arbejdspladser. 44 % vurderer til gengæld, at der ikke vil blive tale om nye job.

- Vi har fået meget positive tilbagemeldinger. Dette er første gennemgang af projekternes effekt. Den fulde effekt er endnu ikke slået igennem, men de første tegn er yderst optimistiske, udtaler, Nicolai Zarganis, sekretariatschef for EUDP.
Læs mere om: EUDP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094