23948sdkhjf

Dansk klimateknologi boomer i USA

På trods af de økonomiske problemer, USA befinder sig i, er investorer ”over there” stadig vilde med dansk klimateknologi.
En delegation bestående af blandt andet danske klimateknologi-sværvægtere som Danfoss, Grundfos og Vestas er i disse dage i USA. Dansk Industri står i spidsen, og formålet er at skærpe den amerikanske interesse for den danske viden inden for klima- og energiområdet.

- USA har et ekstremt stort fokus på at blive fri af ustabile stater, når det kommer til deres energiforsyning. Jeg er blevet overrasket over, hvor stort det engagement er. Så der ligger her et meget stort marked for danske virksomheder inden for klimateknologi, udtaler direktør i DI, Tine Roed, til Børsen.

Vigtigt marked
Den danske eksport af klimateknologi til USA toppede i 2008 og har siden oplevet et lille fald, som skyldes den omfattende gældskrise USA befinder sig i p.t.

Alligevel er der masser af lyspunkter, og især Barack Obama’s tiltræden som præsident har skabt mere stabile afsætningsmuligheder i og med, at de støtteordninger som grøn energi i USA ofte er afhængig af er blevet længerevarende.

USA har derfor udviklet sig til at blive det næstvigtigste afsætningsmarked for danske virksomheder inden for miljø- og energisektoren, kun overgået af Europa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125