23948sdkhjf

Verdo sikrer elforsyningen i Hillerød

For at sikre borgerne i Hillerød Kommune forsyningssikkerhed, graver Verdo ledningerne til elforsyningen ned i jorden.
Verdo er i disse år ved at grave ledningerne til elforsyningen ned i kabler under jorden, så forsyningssikkerheden sikres.

- Formålet med nedgravningen af ledningerne er primært at sikre vores elkunder en stabil elforsyning, når de hårde vindstød rammer Danmark. Luftledninger er meget udsatte og sårbare i stormvejr. Et plus ved ledninger under jorden er samtidig, at de kræver mindre vedligehold. Det betyder, at vi kan reducere vores driftsomkostninger, forklarer Jesper S. Sahl, direktør for Verdo Forsyning.

Foruden at sikre en stabil elforsyning forskønnes bymiljøet og de omkringliggende områder, ved at de gamle luftledninger fjernes.

Sådan forløber projektet
Hillerød El-net besluttede tilbage i 2007, at luftledningerne til fremførelse af elektricitet skulle kabellægges under jorden. 42 kilometer luftledning i Hillerød skulle kabellægges. Ud af de 42 kilometer er størstedelen efterhånden kabellagt, og går alt efter planen, skulle Verdo kun mangle at kabellægge 12 kilometer ved udgangen af 2011.

Verdo købte Hillerød El-net i 2008, og i den forbindelse blev det aftalt, at Verdo ville videreføre projektet med nedgravning af luftledningerne med forventet afslutning i 2013.

Udfordringer på vejen
At grave luftledninger ned i kabler på landet er en ting, men at kabellægge i en by som Hillerød er noget helt andet på grund af belægninger som fliser og asfalt. Samtidig er det en stor udfordring at få plads til kablerne, da der allerede ligger flere andre ledninger under jorden som eksempelvis vand-, varme-, spildevand- og telefonledninger.

- Et gravearbejde som dette medfører jo helt naturligt også en del forstyrrelser på den ellers så rolige vej. Men det er nu noget, som langt de fleste af vores kunder har taget med et smil, for det skal jo være skidt, før end det bliver godt, fortæller Jesper S. Sahl fra Verdo.

Renovering af gadelys
I samme ombæring renoverer Hillerød Kommune sammen med Verdo også gadebelysningen. Med nyt gadelys højnes kvaliteten samtidig med, at effektforbruget reduceres med 150.000 kWh, hvilket svarer til det årlige elforbrug for 40 parcelhuse. Det resulterer i både en økonomisk og miljømæssig gevinst for Hillerød Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078