23948sdkhjf

Cowi åbner energi-selskab i USA

Energibesparelser er for alvor kommet på dagsordenen i USA og Canada. Derfor etablerer Cowi et datterselskab i USA. Fjernvarme bliver et af de områder der skal fokuseres på.
- USA er blandt de mest energiforbrugende lande i verden, og det langsigtede potentiale for bæredygtige energiløsninger og energieffektivitet er enormt, siger Senior Vice President Brian Seeberg Larsen, som er direktør for COWIs industri- og energidivision.

- Cowi ønsker med initiativet at få et fodfæste i det lovende nordamerikanske marked som led i udviklingen af energi til et af koncernens vækstområder. Initiativet er en del af vores samlede fremtidige strategi for Cowi i Nordamerika, siger Brian Seeberg Larsen om etablering af selskabet Cowi North America Energy.

Fokus på nordøstlige USA
Som Managing Director for det nye datterselskab har Cowi udnævnt Vice President Jens Ole Hansen, der i dag er leder af COWIs energiaktiviteter i Danmark. Hans opgave bliver at udvikle kunderelationer og opbygge en organisation inden for fjernvarme og fjernkøling samt vindenergi med fokus på det nordøstlige USA.

Fjernvarme er en af de spidskompetencer på energiområdet, som Jens Ole Hansen skal markedsføre i USA.

- Fjernvarme er en meget effektiv måde at distribuere energi på, men den er ikke særligt udbredt i Nordamerika. Kun få byer har fjernvarme i større omfang, men stort set alle universiteter har fjernvarme eller fjernkøling på deres campus. De er ofte på størrelse med danske provinsbyer, og derfor er det et af de områder, vi vil tage fat på i første omgang, siger Jens Ole Hansen.

Langsigtet projekt
Jens Ole Hansen beskriver etableringen i USA som langsigtet.

- Det er svært at komme ind på det amerikanske marked, og opgaven er i første omgang at skabe en bæredygtig forretning i løbet af de første tre år.

COWI North America Energy etableres i tilknytning til et andet af COWIs amerikanske selskaber, Ocean and Coastal Consultants Inc. i Trumbull i staten Connecticut, to timers kørsel fra New York.

Selskabet etableres pr. 1. januar 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094