23948sdkhjf

Regeringsgrundlag skaber nye danske Vestas-jobs

En satsning på 50 pct. vindmøllestrøm i elproduktionen skaber nye jobs herhjemme. Ikke mindst hos Vestas.
Det nye regeringsgrundlag indeholder vidtgående ambitioner inden for vedvarende energi. Blandt andet er målet, at 50 pct. af den danske elproduktion i 2020 skal komme fra vindkraft. Det betyder nye danske arbejdspladser, skriver Børsen.

Varsler nyansættelser
Vestas har under krisen haft fokus på vækst uden for landets grænser og fyret flere tusinde i selskabets danske produktion.

Nu varsler direktør i Vestas Peter C. Brun, at de nye regeringsplaner meget vel kan betyde nye ansættelser, da netop regeringsambitionerne for vindkraft kan betyde en fremrykning af opførelsen af Kriegers Flak.

- Det er klart, at hvis man siger, at Kriegers Flak skal komme inden for en overskuelig fremtid, samt at der skal opsættes endnu en offshore-park i området på omkring 500-600 megawatt, så er det betydelige investeringer. Så vil det få en afspejling ned i antallet af produktionsarbejdspladser, siger Peter C. Brun.

Ansætter i Vestjylland
Hvis regeringsplanerne holder stik, og der udstikkes faste rammer for opsætning af vindkraft i de næste ni år, kan Peter C. Brun sagtens forestille sig en udvidelse af Vestas' danske forretning.

- Det kan man sagtens forestille sig. Vi kan ikke sige det i detaljer, det skal vi nok sige til fondsbørsen først, men vi ansætter i øjeblikket i vores produktion i Vestjylland. Vi udvider, og det gør vi, fordi vi har meget travlt i fjerde kvartal, og fordi vi har en stor ordrebog. Vi kan se, at der er bund i kisten, og derfor kan vi ansætte igen, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156