23948sdkhjf

Danmarks nye messe for grønt byggeri er åbnet

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal bød onsdag morgen velkommen til Building Green i Forum og forsikrede, at København er klar til at trække i arbejdstøjet.
- Jeg har glædet mig til at holde denne åbningstale her på Building Green. I København har vi i mange år været ambitiøse på klima- og miljøområdet. Vi har en klimaplan, hvor det helt overordnede mål er at få reduceret CO2-udledningen med 20 % allerede i 2015. For i København vil vi være CO2-neutrale i 2025.

Sådan lød meldingen fra Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal, da hun onsdag morgen holdt åbningstale under den nye fagmesse for energieffektive bygninger – Building Green.

Godt 60 udstillere på plads
Bag Building Green står IBC Euroforum, og direktør Henrik Ulander og hans ansatte har løbet meget stærkt i ugerne op til åbningen.

- Jeg har ikke sovet de sidste par nætter af frygt for, hvordan det ville se ud her klokken 10, sagde direktøren.

Det havde han dog ingen grund til. For sammen med de ca. 60 udstillende virksomheder er det lykkedes at skabe en flot ramme for fagmessen, der afvikles over to dage.

Arrangørerne beretter desuden om flot opbakning fra branchen med langt flere forhåndstilmeldte end forventet.

Vi har mere indflydelse end vi tror
Åbningstaler Ayfer Baykal kunne desuden fortælle, at København Kommune netop har vedtaget en ny klimatilpasningsplan, og i budgettet for 2012 er der afsat penge til at fortsætte arbejde med at skabe grøn vækst.

- Vi ved godt, at København og Danmark kun udleder en meget lille del af verdens CO2, men vi kan være et godt eksempel, der viser, at man kan reducere CO2 og samtidig skabe vækst. Og at vi i DK kan skabe grønne løsninger, der tilpasser byen til klimaet, sagde teknik- og miljøborgmesteren.

Som eksempel fremhævede hun sidste måneds besøg fra den kinesiske provins Henan, hvor en delegation var taget til Danmark for at høre om klimaambitioner og bæredygtig fjernvarme.

- Så takket være vores viden, dagsorden, og ambitiøse målsætninger har vi mere indflydelse, end vi umiddelbart går rundt og tror, fastslog Ayfer Baykal.

Building Green holder åbent den 13. og 14. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109