23948sdkhjf

Nyt halmværk til St. Merløse trods lokal modstand

Holbæk Forsyning A/S har besluttet at bygge et nyt halmfyret varmeværk i St. Merløse. Det vil være risikofyldt og dyrt for forbrugerne at forlænge levetiden på det nuværende værk.
Spøgsmålet om et muligt nyt halmfyret varmeværk i St. Merløse mellem Ringsted og Holbæk har i den seneste tid affødt en livlig diskussion i området.

Nogle forbrugere i St. Merløse har været skeptiske overfor et nyt halmvarmeværk og har blandt andet afleveret underskrifter mod den lokalplan, der giver mulighed for byggeriet.

Bestyrelsen i Holbæk Forsyning har lyttet til alles meninger i sagen og har nu truffet deres beslutning for den videre plan for værket.

- Vi har været ekstra grundige med at undersøge alternativer. Resultatet af vores undersøgelser er, at et nyt værk er den bedste og mindst risikofyldte løsning for vores kunder, og det er så det, vi har besluttet, siger bestyrelsesformand i Holbæk Forsyning A/S, John Harpøth.

Sund skepsis har skærpet arbejdet
Holbæk Forsyning A/S tog allerede i slutningen af 2010 en principbeslutning om at få udformet et konkret projektforslag, så Holbæk Kommune kunne lave en lokalplan. Det er den lokalplan, som forbrugerne i St. Merløse har indsamlet underskrifter mod. Holbæk Forsyning A/S har siden midten af 2010 haft regelmæssige møder med en forbrugergruppe, der har været meget engageret i arbejdet.

- Forbrugergruppen og nogle forbrugere har været skeptiske overfor planerne, fordi de grundlæggende mener, at prisen for fjernvarme i St. Merløse er meget høj. Men det har været en sund skepsis, for det har skærpet vores arbejde at blive udfordret på vores materiale og planer, siger John Harpøth.

Nybyg vil give størst besparelse
Det vil skønsmæssigt koste mellem 18 – 23 mio. kr. at bygge et nyt halmvarmeværk, der vil stå færdigt i slutningen af 2012. Udover at skulle kunne fyre med halm, vil Holbæk Forsyning A/S undersøge mulighederne for, at det nye fjernvarmeværk skal kunne håndtere alternative brændselsformer som f.eks. flis. På denne måde vil det blive muligt at udnytte udsving i brændselspriserne til at sikre lave forbrugerpriser.

Prisen for det nye halmvarmeværk skal ifølge Forsyningsloven betales af forbrugerne i St. Merløse. Det betyder, at prisen vil stige en del i de første år (ca. 6 %), og mindre i årene efter, indtil prisudviklingen for fjernvarmeprisen vil ligge under den almindelig løn- og prisudvikling. En levetidsforlængelse, som en del forbrugere i St. Merløse har argumenteret for, vil give en umiddelbar prisstigning på ca. 10 % i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11