23948sdkhjf

Dong opstarter projekt om elforbrug og kapacitet i elnettet

Dong Energy søger kommercielle aktører og større erhvervsvirksomheder, som vil deltage i pilotforsøg med at skabe balance mellem elforbrug og kapacitet i elnettet.
Formålet er at værdisætte fleksibilitet, så det bliver økonomisk attraktivt at være aktør i det intelligente elnet.

Større forbrug, mere uforudsigelig produktion
Elforbruget vil stige markant i de kommende år. Det sker i takt med, at varmepumper erstatter oliefyr, og elbilerne ruller ud på gaderne. Parallelt hermed bliver elproduktionen mere uforudsigelig, idet der kommer mere og mere energi fra vedvarende energikilder som eksempelvis vindmøller. Det giver nye udfordringer og nye muligheder, både for elselskaber og forbrugere.

- Sagt lidt firkantet er der to veje, man kan gå. Enten skal der investeres store beløb i en forstærkning af elnettet, eller også skal man stimulere et mere fleksibelt og intelligent elforbrug, for at mindske investeringsbehovet. Der er størst samfundsmæssig gevinst ved at satse på intelligens og fleksibilitet, og det er den vej, vi vil gå, fortæller Knud Pedersen, direktør i Dong Energy Eldistribution.

Derfor inviteres kommercielle aktører på elmarkedet til at medvirke i dialog og projekter, der skal undersøge og demonstrere, hvordan elforbrug kan flyttes til tidspunkter på døgnet, hvor der er mindre pres på nettet.

Særlige vilkår
I pilotprojekterne vil Dong Energy tilbyde særlige vilkår, aftaler og tariffer. Igennem den indledende dialog vil der blive sat økonomisk værdi på fleksibiliteten og aftaler indgås baseret på baggrund heraf.

Pilotprojekterne vil give vigtig viden om forbrugernes adfærd og præferencer og vil dermed være med til at guide udviklingen af det intelligente elnet.

Dong Energy planlægger at starte projekterne op i løbet af 2012.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109