23948sdkhjf

Vindmølle-dom ankes ikke

Natur- og Miljøklagenævnet har valgt ikke at anke dommen fra Østre Landsret i sagen om kæmpe-møllerne ved Lammefjorden. I stedet genbehandles sagen.
I dom afsagt den 15. februar 2012 har Østre Landsret hjemvist Naturklagenævnets afgørelse af 19. august 2010 i sagerne om vindmølleområdet ved Hagesholm i Holbæk Kommune til fortsat behandling i Natur- og Miljøklagenævnet.

Læs: Kæmpemøller ved Lammefjorden sendt til genbehandling

Baggrunden herfor var, at den kommunale planlægning efter udarbejdelse af miljøvurderingen og VVM-redegørelsen var blevet ændret, hvilket indebar en reduktion af antallet af vindmøller og en forøgelse af vindmøllernes mulige effekt. Landsretten mente, at den ændrede planlægning i relation til møllernes effekt gav anledning til at antage, at projektet havde gennemgået en sådan forandring, at i hvert fald et behov for udarbejdelse af en supplerende miljøvurdering og VVM-redegørelse skulle have været overvejet i forbindelse med Naturklagenævnets behandling af klagen.

Natur- og Miljøklagenævnet vurderer, at dommen ikke har sådanne konsekvenser for sagsområdet, at det kan begrunde, at dommen ankes.

Nævnet vil derfor fortsætte behandlingen af sagerne på grundlag af landsrettens hjemvisning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093