23948sdkhjf

Dong Energy satser stadig på 2G Bioethanol

At Dong Energy opgiver sine 2G bioethanol-drømme er direkte forkert, lyder det fra Dong, der hermed maner rygterne herom i jorden.
Berlingske Business kunne den 7. marts berette, at Dong Energy opgiver sine ethanol-drømme, og at Dong Energy har givet det endelige dødsstød til 2G bioethanolanlægget i Kalundborg – Inbicons demonstrationsanlæg.

- Det er direkte forkert, skriver Dong Energy i en meddelelse.

- Vores beslutning om at sammenlægge driften af Inbicons demonstrationsanlæg i Kalundborg med Asnæsværket er alene et udtryk for, at vi kan opnå operationelle synergier og mere effektiv drift. Inbicons demonstrationsanlæg i Kalundborg har været, og vil fortsat være, blandt vores vigtigste aktiver til udvikling af 2G bioethanolteknologien og andre former for bæredygtig bioraffinaderi. Vi har ingen planer om at lukke anlægget – tværtimod ser vi en øget rolle for anlægget som demonstrations- og udviklingsanlæg, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy.

Kommerciel satsning på stor-skala bioraffinaderi i Måbjerg
Dong Energy’s kommercielle satsning på et stor-skala bioraffinaderi i Danmark er Maabjerg Energy Concept – et konsortium for grøn energi, der skal afklare om en række projekter inden for bioenergi kan realiseres og være rentable. Konsortiet er godt i gang med at undersøge projektmuligheder dels i form af helt nye anlæg og dels ved at omlægge eksisterende anlæg. Det forventes at have de første resultater klar ultimo april.

- Etableringen af Maabjerg Energy Concept vil styrke mulighederne for dansk forskning og ikke mindst eksport af know-how på det grønne energiområde, samtidig med at der skabes vækst og jobs i tilknytning til bioraffinaderiet. Derfor kan vi også konstatere, at 2G bioethanol-drømmen fortsat lever i bedste velgående – og forhåbentlig snart omsættes til realiteter, siger Thomas Dalsgaard og fortsætter:

- Maabjerg Energy Concept er meget ambitiøst og nytænkende, ikke bare efter dansk standard. Det vil være af historisk betydning for energisektoren, hvis vi kan gennemføre det i fuld skala. Det er netop, hvad vi skal undersøge i den igangværende og kommende projektfase. For-projektet er støttet med ca. ni millioner kroner fra EUDP.

Om Dong og Inbicon
Dong Energy har hidtil kørt med Inbicon demonstrationsanlægget i mere eller mindre kontinuert drift for at lære teknologien at kende.Man satser på at sælge teknologien gennem licenser og gennem deltagelse i projekter i ind- og udland.

På anlægget i Kalundborg vil mulige samarbejdspartnere og kunder med egne øjne kunne se, hvad teknologien kan bruges til, og desuden få lejlighed til selv at teste, hvordan Inbicon-teknologien kan anvendes sammen med deres egne teknologier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081