23948sdkhjf

To store vind-ordrer til Semco Maritime

Semco Maritime styrker sin position inden for vindenergi med to nye ordrer på leverancer til to havmølleprojekter i Tyskland og Belgien.
Med nye ordrer til to store havmølleprojekter i Nordsøen fortsætter Semco Maritime med at udbygge og styrke sin position på det internationale marked for offshore vindenergi.

De nye opgaver drejer sig om levering af transformerstationer til to havmølleparker, der skal opføres i Tyskland og Belgien. Tilsammen er der tale om ordrer på over 150 mio. kr.

- Vi har en klar strategi om, at tredoble vores omsætning inden for offshore vindenergi over de næste fire år. De nye ordrer vil være et væsentligt bidrag hertil, ligesom de vil øge vores muligheder for at vinde flere ordrer inden for dette forretningsområde fremover, siger Carsten Nielsen, vice president, Semco Maritime.


En af Tysklands største havmølleparker
Projektet i Tyskland gælder havmølleparken Borkum Riffgrund 1, som Dong Energy opfører i perioden 2013-2015. Havmølleparken bliver en af Tysklands største med en kapacitet på 320 MW. I Belgien er der tale om havmølleparken Northwind, der opføres 40 km ud for Belgiens kyst og får en kapacitet på 216 MW.

I begge projekter har Semco Maritime ansvaret for at designe, indkøbe, installere og teste alle tekniske systemer på transformerstationerne. I det belgiske projekt skal Semco Maritime for første gang også levere højspændingsdelen af transformerstationen.

De to opgaver er vundet i samarbejde med Bladt Industries, og installationsopgaverne skal udføres på Bladt Industries faciliteter i Aalborg.

Vind i kraftig vækst
Semco Maritime har gennem årtier udført en bred vifte af opgaver for offshore olie- og gassektoren i blandt andet Nordsøen, Asien og Mellemøsten og har de seneste år haft stor succes med at overføre virksomhedens særlige kompetencer til offshore vindsektoren.

- Offshore vind er i kraftig vækst i Nordeuropa, og vores kompetencer og erfaringer er i høj grad efterspurgte til de stadig mere avancerede projekter. Det er vores ambition at fastholde og udbygge Semco Maritimes position som en af de førende leverandører til offshore vindsektoren. Helt konkret vil vi inden for vort felt være blandt de tre største inden 2015, siger Carsten Nielsen.

Fortsat udvikling af kompetencer
Semco Maritimes spidskompetencer inden for offshore vind omfatter transformerstationer og anden elektrisk infrastruktur, overvågnings-, kontrol- og sikkerhedssystemer, beboelsesmoduler, sea fastening, installationsudstyr, samt vedligeholdelse, modifikationer og serviceopgaver.

Med de nye ordrer sikrer Semco Maritime sig yderligere erfaring og kompetenceudvikling og involverer samtidig virksomhedens afdeling i Herlev, som har stor ekspertise og erfaring med højspænding.

- Vi har 10 års erfaring med transformerstationer til havmølleparker, og det har stor strategisk betydning, at vi nu også får højspændingsopgaverne med, da disse typisk udgør mere end halvdelen af de samlede el-opgaver på transformerstationer, siger Carsten Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141