23948sdkhjf

Vestjyder vilde med solceller

160 anlæg har el-selskaber i Holstebro tilsluttet på kort tid, og mange flere er på vej.
De to el-selskaber i Holstebro har i løbet af kort tid koblet ikke færre end 160 anlæg på deres net. Mange flere er på vej.

Hos el-selskabet NOE i Holstebro kommer der i øjeblikket to-tre ansøgninger om dagen om at koble solcelleanlæg på deres net. Én medarbejder beskæftiger sig næsten ikke med andet end at ekspedere dem og den administration, der følger med. I alt findes der nu i NOE's område 110 solcelle-anlæg.

Hos Vestforsyning i Holstebro er interessen også eksploderet. Her kobles anlæg nummer 50 på nettet i løbet af få dage.

Samlet vil de foreløbig 160 anlæg kunne producere op mod 1.000.000 kWh om året. Dermed øges forsyningen fra vedvarende kilder. I forvejen er Holstebro den kommune i det midtjyske, hvor forholdsvis mest energi kommer fra vind, jordvarme, solvarme osv. En opgørelse viser, at det drejer sig om 45 % i den vestjyske kommune, mens gennemsnittet i regionen ligger omkring 25 %.

Udviklingen skaber erhvervsvækst
Direktør John Sohn fra organisationen ClimateCircle i Holstebro er imponeret over den store vestjyske interesse for solceller. Han har været med til at udarbejde grundlaget for Holstebros energi- og klimaplaner.

- Med de hidtidige strategier har vi fået styr på den fælles energiforsyning fra for eksempel bioenergi. Nu tager borgerne selv fat på deres individuelle forsyning, siger John Sohn.

Han forudser, at udviklingen også kan give erhvervsmæssig vækst. John Sohn er i kontakt med flere firmaer, som udvikler solceller og anden vedvarende energi-teknologi.

- Jo flere vedvarende energianlæg der etableres, jo bedre kompetencer får vi i installation og drift af dem. Dermed øges chancen for at tiltrække energiteknologivirksomheder til Vestjylland, så det er en super positiv udvikling på flere planer, siger John Sohn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062