23948sdkhjf

Københavnernes strømforbrug skåret væk

Elselskaberne har i 2011 skåret energi af kundernes regning svarende til mere end københavnernes strømforbrug.
I 2011 har elselskaberne opnået besparelser på 842 GWh svarende til knapt 20 % mere end alle københavnerhusstandes årlige strømforbrug. Dermed har elselskaberne nået 104 % af det mål, de er forpligtiget til.

Næste år forventer elselskaberne at være endnu mere ambitiøse og skære, hvad der svarer til det dobbelte af københavnerhusstandenes strømforbrug, som er den forpligtelse, der følger med den netop indgåede energiaftale.

- Energiselskabernes energispareindsats er et af de vigtigste skridt på vejen mod, at Danmark kan blive et fossilfrit samfund. Derfor er det rigtig positivt at konstatere, at energiselskaberne har kunnet femdoble besparelserne. Så vi er gået fra at reducere, hvad der svarer til de viborgensiske husstandes strømforbrug til mere end de københavnske husstandes strømforbrug. Og vi er bestemt klar til at skære endnu mere af Danmarks samlede energiforbrug, siger Kamilla Thingvad, chefkonsulent i Dansk Energi.

Industrien går forrest
I 2011 har elselskaberne især skåret i energiregningen i industrien, hvor 61 % af de samlede besparelser er gennemført. Det er en stigning på 6 procentpoint i forhold til 2010. Besparelserne er især hentet ved både effektiviseringer af produktionsudstyret og ventilation.

- Energibesparelser i industrien giver plus på både virksomheders bundlinje og på Danmarks bundlinje. Danske virksomheder kan nemmere sprinte fra de globale konkurrenter, når de har et lavt energiforbrug. Danmark er et af få lande, der præsterer økonomisk vækst og faldende energiforbrug – her er vi godt hjulpet af energiselskabernes spareindsats, siger Kamilla Thingvad.

Det samlede danske bruttoenergiforbrug er faldet ca. 1 % siden 1990, mens BNP er vokset 37 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094