23948sdkhjf

Eldrup anlægger voldgiftsag mod Dong

Den tidligere koncernchef vil have sit navn renset og samtidig have den fratrædelsesgodtgørelse udbetalt, han mener at have ret til.
Efter ca. to uger i flyverskjul trådte tidligere koncerndirektør for Dong Energy, Anders Eldrup, i går atter frem i rampelyset samtidig med, at bestyrelsen for Dong fremlagde den advokatundersøgelse , de havde bestilt om baggrunden for bruddet.

Hele miseren handler om en håndfuld guldrandede ansættelseskontrakter, som bestyrelsesformand Fritz Schur mener, han burde være orienteret om. Det skete imidlertid ikke, og det ser Anders Eldrup ikke noget odiøst i.

- Vi havde den praksis, at bestyrelsen fik oplyst de øverste direktørers løn. Jeg har aldrig forelagt løn og ansættelsesforhold på lavere niveau for bestyrelsen. Jeg følte, at det var fast praksis og ønsket fra vederlagskomiteen, eftersom det heller aldrig blev efterspurgt fra komiteen, siger Anders Eldrup til Jyllands-Posten.

Vil høres af uvildig instans
Den tidligere topchef undrer sig samtidig over den advokatundersøgelse, der blev offentliggjort onsdag. Ifølge den har Anders Eldrup misligholdt sine forpligtelser som administrerende direktør, og Dong-bestyrelsen mener på den baggrund ikke, at han er berettiget til den fratrædelsesgodtgørelse, der ellers var en del af hans ansættelseskontrakt.

Det vil Anders Eldrup imidlertid ikke have siddende på sig, og han agter derfor at anlægge voldgiftssag mod Dong for at få sit navn renset og for at få den fratrædelse, han mener sig berettiget til.

- Den rapport, der er kommet i dag, er den ene parts synspunkter. Jeg har ikke haft mulighed for at udtale mig, men alle mulige andre er blevet spurgt. Jeg er på intet tidspunkt blevet spurgt af formanden, bestyrelsen eller advokaterne, hvorfor jeg har gjort, som jeg har. Det fremgår jo lysende klart, at man har interviewet og spurgt en lang række medarbejdere i Dong om deres syn på det, men én er aldrig blevet spurgt, og det er Anders Eldrup. Og jeg synes dog, jeg har en vis part i det her. Derfor når man en konklusion om, at jeg har misligholdt min stilling. Det, jeg nu er mest optaget af, er at få testet, hvordan en uvildig vurdering, der tager mine synspunkter med, vil se sagen. Jeg er helst fri for at have det mærkat siddende på mig. Derfor en voldgiftsag, siger Anders Eldrup til Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141