23948sdkhjf

Uenighed bremser energieffektivitet

De europæiske lande har vidt forskellige ambitioner, når det handler om energieffektivisering, det bliver derfor en stor udfordring, når forhandlingerne om et nyt forlig på området begynder i dag.
Med en årlig energiregning på op mod 500 milliarder euro (3.700 mia. kroner) haster det med at få et langt mere energieffektivt Europa. Sådan er holdningen hos både EU-Kommissionen og EU-Parlamentet, der begge vil sætte gang i omfattende energieffektiviseringer i Europa, det skriver Ingeniøren.

Men selv om der er store summer at spare, er der stor skepsis blandt medlemslandenes regeringer. Direktivet er simpelthen for ambitiøst, mener de.

- Det er grundlæggende et spørgsmål om, at en række lande ikke er villige til at bruge penge på de investeringer, som er nødvendige for at få energieffektiviseringer, siger Jørgen Henningsen, seniorrådgiver ved European Policy Center, til Ingeniøren.

Mens modstandere af energieffektiviseringerne hæfter sig ved en faldende indtjening for Europas gasforsyningsselskaber, mener tilhængere at direktivet vil være en økonomisk gevinst for et samlet EU. De peger således på, at EU aldrig har betalt mere til import af energi end nu, og at investeringerne hurtigt vil tjene sig hjem. Europa bruger 450-500 milliarder euro om året på at importere energi - primært olie og gas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078