23948sdkhjf

Go’ Energi – lidt endnu

Selvom Go’ Energi bliver nedlagt som en del af energiforliget, fortsætter organisationen sit arbejde, indtil en ny lov er vedtaget.
Med energiforliget besluttede et bredt politisk flertal at afvikle Go’ Energi. Men den uvildige organisation, der arbejder for at skabe energieffektiviseringer, lukker og slukker ikke fra den ene dag til den anden.

- Go' Energi eksisterer, indtil der er vedtaget en lov om at nedlægge det, så vi arbejder videre. Det betyder, at alle med behov for uvildig information om energieffektivisering fortsat kan henvende sig. Fx hjælper vi stadig journalister, der har brug for fakta, udregninger og gode råd til artikler. Vi fortsætter også indsatsen over for forbrugere, virksomhederne og andre, siger sekretariatchef i Go’ Energi, Henrik Teglgaard Lund.

Loven om at nedlægge Go’ Energi forventes vedtaget i juni. Den er lige nu i høring med høringsfrist mandag d. 16. april.

Arbejdet fortsætter efter nedlæggelsen

Selv efter nedlukningen vil en række af Go’ Energis aktiviteter fortsætte. Energistyrelsen overtager nogle af aktiviteterne og er i øjeblikket i gang med at udvælge, hvad der skal køre videre i samarbejde med Go’ Energi.

- Det har været – og er stadig – et hovedmål for os at gøre det nemt at vælge energieffektive løsninger. Vi har udviklet en række gode redskaber, der fx viser, hvornår forskellige løsninger kan betale sig. Vi arbejder nu sammen med Energistyrelsen for at sikre, at forbrugere, virksomheder og andre også i fremtiden kan få gavn af Go’ Energis arbejde, siger Henrik Teglgaard Lund.

Go' Energi finansieres af det såkaldte energisparebidrag på 0,6 øre/kWh elforbrug, der opkræves hos private elforbrugere. Af de ca. 90 millioner kroner om året vil ca. 30 millioner ifølge energiaftalen gå til at videreføre Go’ Energis nuværende aktiviteter i Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078