23948sdkhjf

Vestas tager flere V112-møller ud af drift

Opklaringen af branden i en tysk mølle skrider fremad. En række lignende møller er dog taget ud af drift af sikkerhedsmæssige årsager.
Vestas fortsætter sine undersøgelser af den brandulykke, der lige før påske ramte en tysk mølle af typen V112-3.0 MW. Undersøgelserne involverer Vestas’ egne eksperter samt to eksterne eksperter, der skal undersøge møllens nacelle og forsøge at finde årsagen til branden.

Undersøgelserne er blandt andet sket via en kran og et fjernstyret fly, og lige nu arbejder Vestas på at afmontere vindmøllen, så yderligere undersøgelser kan finde sted på landjorden.

Som en udløber af branden er en række andre møller af typen V112 med lignende produktions-konfiguration blevet taget ud af drift, indtil årsagen til branden er fundet.

- Vi er sikre på, at vi nærmer os forklaringen på branden, og vi sætter nu de stoppede vindmøller tilbage i normal drift en efter en efter at have gennemført en omfattende inspektion og implementeret opdateringer, inklusiv ny software der skal imødekomme de problemstillinger, der er fundet i forbindelse med hovedårsags-undersøgelsen. Vi forventer, at alle stoppede vindmøller vil være tilbage i normal drift i slutningen af april, skriver Vestas i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156